Ако модата ангажира голяма част от вашето внимание, ако сменяте по няколко тоалета преди да излезете от къщи,  тази статия определено ще ви заинтригува! Но, ако си падате по-скучните ежедневни облекла или предпочитате да ходите по анцунг в мола, изобщо не си правете труда да я четете.

В следващите редове ще ви представим повелителките на модата в Пловдив! Те са като героини от „Сексът и градът” и спокойно могат да бъдат сравнени с Анна Дела Русо и Донатела Версаче. Дръзки цветове, различни комбинации и моментно настроение – достатъчно е да ги видите веднъж и никога повече не бихте ги забравили. Модните икони на Пловдив приковават вниманието с индивидуалния си стил и начин на обличане.

Елементът на изненадата, възможността да надхвърлиш очакванията и да се отличиш от тълпата винаги са предизвиквали възхищение!

И ако модата е преходна, то стилът е вечен. Пловдивските музи могат да се забавляват по неочакван начин и да угодят на кокетката вътре в себе си с луксозна чанта, екстравагантни аксесоари или смели цветови комбинации. Модните икони под тепетата подбират тоалетите си за различни събития, така както само те умеят и всеки път тяхното появяване е като черешката на тортата.

Оставяме на вас да решите коя как да наречем - стилна или екстравагантна, или и двете. Но при всички случаи те привличат внимание с присъствието си!

Петя Джофра

От обаятелен до фънки, от класически до скандален, стилът на Петя я превръща в модна икона а ла “хамелеон”. Дизайнерката и собственичка на моден бутик Джофра е винаги смела и провокативна – точно каквито са и облеклата, които се предлагат в луксозния магазин и създадени само за дами с афинитет към интересната и впечатляваща визия.

Самата тя не веднъж е споделяла, че модата за нея е хоби и не може да си представи животът без нея, а вдъхновение намира от най-големите дизайнери като влага и нотка от себе си. Екстравагантни аксесоари от обеци и чанти, през очила и шапки, преминавайки към шармантни рокли с принтове и дантела, дълги поли с тюл, до страхотни модели обувки – ако срещнете на улицата невероятната Петя няма как да не я забележите и да се обърнете след нея най-малко 5 пъти!

Тя винаги грабва сниманието с атрактивно облекло, пъстрота и личен почерк. Ръчно изрисувани дрехи и нестандартни щампи вдъхновени от анимационни герои също са част от невероятните предложения на луксозния бутик.

Петя обича да експериментира не само с облеклото, но и с косата си. Често може да бъде забелязана с различни цветове, като последно заложи на плитки в бебешко розов цвят.

Djofra се нарежда сред най-предпочитаните марки облеко на родните звезди и на всички красиви дами, които харесват нестандартната, модерна и ярка визия.

Мария Кюркчиева

В компанията на Петя Джофра най-често може да видите нейната близка приятелка и модел на много от облеклата в бутика – Мария Кюркчиева.

Тя също е облечена от глава до пети в „джофра стил” – понякога залага на спортно облекло, друг път на спорто-елегантно, но любим и е супер екстравагантния начин на обличане.

Димка Шаламанова

Димка Шаламанова носи титлата „Жена на годината” 2011 в категория Мода и дизаин на списание "Грация ", а през декември 2012 година е номинирана в специалното издание на списание на Forbes за най-успелите българки в категория "Мода и бизнес ".

Елегантната дама е дизайнерка и собственичка на моден бутик “Evis”. Стилът й на обличане може да бъде сравнен с този на великата Анна Дело Русо – ексцентричен и зашеметяващ.

Димка Шаламанова е истинско модно явление и като една царица на стрийт стайла за нея не е никак странно да се разхожда по улиците с нещо екстравагантно, което да предизвика коментарите и любопитството на минаващите покрай нея хора.

Тя е различна, а тоалетите й помагат да изрази своята ндивидуалност и увереност. Животински принтове, различни цветови комбинации и форми описват нейното творческо мислене.

Невероятното съчетание на материи с екстравагантни шапки и очила винаги я открояват от тълпата.

Николета Радукова

Красивата Николета Радукова се занимава с изработка и дизайн на дамски дрехи. Като създател на вид изкуство, тя споделя, че красотата е наистина важна за нея.

Именно затова черпи идеите си от всичките й форми-наслаждава се на красотата във всичко-жените, децата, картините. За нея модата е кислород.

"Понякога сънувам моделите си. Щом това се случи вземам молив и лист и започвам да рисувам" - споделя собственичката на модния бранд "Nikole Collection".

 В изработката на дрехите си залага на качествени материи и на спортно-елегантния стил, приложим както през деня, така и вечер.

Харесва ярките акценти и нестандартни цветови комбинации.

"За мен е изключително важно жените, носещи дрехите, които аз създавам да се чувстват желани и красиви!" - казва още Николета Радукова.

Ралица Тошкова

В компанията на Николета Радукова често може да бъде засечена и една от най-близките й приятелки – ослепителната Ралица Тошкова. Тя е известен модел и съпруга на пловдивския бизнесмен Владо Арабаджиев.

Тоалетите на красавицата са кой от кой по нестандартен и излъчващ класа и стил. Тоалетите на Ралиcа Тошкова са от последните колекции на най-известните световни дизайнери или са дело на известни пловдивски дизайнери, каквато е Николета Радукова и най-често двете са облечени с последните предложения на модния бранд “Nikole Collection”.

Облеклото на красивата пловдивчанка често е допълнено от пищни и луксозни бижута, а нестантартните прически довършват цялостния облик на пловдивчанката.

Мария Рея

Прекрасната Мария с огнен цвят в косите винаги прави впечатление с уникалния си и неповторим стил. Тя е точно толкова интересна и различна, колкото е й нейната професия – агроном.

Една от задачите й е изпитване на холандски сортове зеленчуци за това как да се адаптират в наши условия. Дори по време на работа тя не изневерява на стила си и е достоен пример за възхищение.

Тя често може да бъде засечена на различни културни събития, а благодарение на нейното присъствие калдъръмените улички на Стария Пловдив добиват още по-голяма доза колорит.

Отношението към детайла е нещото, което обединява в нея работата й, стила й на обличане и отношението й към виното, музиката и изобразителното изкуство. Екстравагантната дама е почитателка на модата от “ предишна епоха” или т.нар. Винтидж стил, когато дрехите са били с високо качество и подчертана женственост.

Тя споделя с нас, че не е привърженичка на определени марки и предпочита да си пазарува дрехи от малки ателиета. В гардероба й има и много тоалети ушити специално за нея!

В зависимост от събитието, тя сама измисля модела на тоалета и всеки път е все по-атрактивна. Харесва естествените материи и ярките цветове, съчетани с усмивки и позитивно настроение !

Елена Нейчева

Красивата Елена е преподавател по руски език и съсобственик на модния сайт anotherfashion.bg.

Често може да бъде засечена в квартала на творческите индустрии – Капана, в компанията на красивият й домашен любимец – бял пудел, носещ името Дарко.

Елена обожава денима и черното. Вдъхновява се от японските дизайнери. Предпочита да носи семпли комбинации, но не се притеснява да експериментира с екстравагнатни визии, като чехли или сандали с чорапи и рокля върху панталон.

Тя определено ни спечели с една от последните си снимки, на която е избрала да комбинира кариран панталон с черни лачени боти, над които се прокрадват чорапи от новата колекция на модния гигант Calvin Klein.

За нея стилът е съчетание между усет, въображение и смелост да носиш една обикновена дреха по необикновен начин.

Сред най-екстравагантните дами на Пловдив попадат още:

Цветана Дичева

23-годишната пловдивчанка Цветана Дичева обожава всичко свързано с тоалети и обувки и най-новите модни тенденции. Тя стана известна с появяването си в “Гласът на България”, където обра овациите на публиката и се представи на световно ниво. Освен това, тя има и няколко успешни съвместни проекта с нейни колеги, както и самостоятелни изпълнения. 

"Най-голямата ми страст и любов е пеенето ,но на второ стъпало е модата ,мисля че двете неща си вървят ръка за ръка,за да си интересен и успешен артист е добре да си модерен и да следиш и придържаш към тенденциите" - споделя чаровницата пред Trafficnews.bg

Ето какво още ни разказа Цветана, за това как и от къде избира дрехите си, и коя е най-голямата й страст в момента:

"Винаги, когато си купя чифт обувки или нова блуза , нямам търпение да помисля за това как ще съчетая тоалета и от какво още се нуждая, за да бъде завършен и разбира се да изглежда модерно и в тренда. Напоследък съм обсебена от обувки, обичам да пазарувам онлайн. Имам любими интернет магазини, които сама открих чрез инстаграм и съм много доволна ,тъй като предлагат най-новите трендове в момента и винаги излизат нови и нови модели. Понякога не мога да спра да си купувам обувки! Макар и да не се нуждая от всеки един чифт, обичам да ги гледам наредени в стаята си и да си мисля как да ги комбинирам".

Любимите й модни марки са Гучи, Луис Вюитон и Баленсиага, но за нея не е задължително да си облечен в дрехи от толкова висок клас, за да бъдеш в крачка с най-новия тренд.

"Не мога да кажа че съм единствена и ексклузивна в това, което нося, но се старая да е такова, каквото ми харесва. Никой не може да бъде ексклузивен в днешно време, винаги ще има някой, който първи е носил даден тренд и така е станало модерно. Нека не забравяме да бъдем себе си и да носим това, което ни кара да се чувстваме красиви и щастливи в кожата си, следвайки вътрешното си аз и сърцето си, а не това, което е модерно и банално" - споделя още русокосата изпълнителка.

Венета Дюлгерова

Чаровната и сексабилна блондинка Венета Дюлгерова е търговски представител на  Лореал - работи с фризьорите и салоните за красота. Тя е влюбена в модата и красотата, както и в чувството, което носят. Венета винаги се отличава с неповторимия си стил.

Най-често може да я видите облечена в гладки, меки и дори лигави на допир материи, разръфан деним, щампи, отразяващи светлината, мъниста и метални капси. Тя няма любим цвят и харесва всички от тях.

За нея просто е важно те да са подбрани според тоналността на косата и кожата на човек. На въпроса какъв е стилът и на обличане, тя отговори: "Някаква смесица между топ модерните неща за сезона, секси и блястящи. Този сезон съм влюбена в колекциите на Гучи, много мой стил е и Балмейн и Кавали". Тя споделя още, че екстравагантното й облекло почти винаги е забелязвано от околните и доста често дамите, с които работи я питат от къде си е купила дадена дреха или аксесоар.

 

"Обожавам дъщеря си и внимавам да я възпитам да бъде истинска дама, влюбена съм в работата си и хората, с които работя, вярвам в мечтите си, в любовта, в целуването, многото целуване, вярвам, че щастливите момичета са най-красиви" - споделя още Венета.

Ирина Вълкова

Красивата пловдивчанка Ирина Вълкова е певица и лице на няколко модни бранда.

Блондината пътува много често из различни кътчета по света, но винаги, когато се прибере в родния Пловдив събира погледите със своята красота и атрактивна визия.

Здравословният начин на живот и редовните тренировки, които са неизменна част от живота на Ирина също си казват думата! Каквото и да облече сякаш е шито за нея и стои изключително върху изваяните форми на пловдивчанката.

Списъкът на стилните и естравагантни пловдивчанки далеч не свършва с дамите, които ви показахме. Очакваме и вашите предложения, с които да го допълним.