Добромир Киряков е един от най-успешните стилисти у нас. Работил е за някои от най-добрите списания в България, бил е стилист в предаването „Модерно“ и само за няколко години успя да преобърне имиджа на едни от водещите имена в музикалния бизнес - Галена и Цветелина Янева. 

Освен това Добромир е и създател на модната марка "BEYOND" заедно с македонския дизайнер Борче Ристовски. Двамата вече близо осем години създават ръчно изработени рокли за жени, които ценят модата като изкуство. 

Освен в България, Добромир Киряков може да се похвали и с успехи зад граница - София Вергара и Деми Ловато също се довериха на "BEYOND".  

Какво още разказва за себе си и каква е формулата за успех пред TrafficNews споделя Добромир Киряков:

- Кой е Добромир Киряков и защо толкова малко се знае за Вашия личен живот ?

- Не обичам да съм център на внимание, защото работата ми е да помагам на други хора да изпъкват. На мен това ми е много по-интересно. Вече покрай социалните мрежи много хора могат да придобият представа кой съм и как живея, но на мен популярността никога не ми е била самоцел.

- Има ли някой от семейството Ви, който да се е занимавал с мода и по този начин да ви е помогнал в развитието Ви?

- Аз съм от семейство в което модата беше семеен бизнес. Баба ми и дядо ми се занимаваха с производство на обувки. Още от малък бях запознат с целия производствен процес по създаването на една обувка. Даже тогава исках да стана дизайнер на обувки, всичките ми тетрадки бяха изрисувани със скици. Впоследствие интересите ми се разшириха и извън обувките във всички аспекти на модата, но още от малък знаех, че модата ще е моето поприще.

- Как едно невръстно момче е толкова наясно с бъдещето си ?

- Аз познавам много хора, които са на зряла възраст, но не знаят с какво искат да се занимават. Работят нещо, но не знаят защо го работят и обикновено това е свързано и с качеството им на работа. Поради факта, че винаги съм знаел какво ми е интересно, някакси бях и много ориентиран още от малък. Поставях си цели и ги гонех.

Първата ми голяма цел беше да се преместя в София, за да уча. През последната година в училище идвах всяка събота с влака до София. Пътувах по три часа, за да посещавам курсове, на които да се подготвя за кандидатстудентските изпити. Полагах усилия и бях целеустремен.

- А имаше ли някой, който ви подаде ръка, когато се преместихте в София ?

- Всичко което се случва в живота на човек се случва благодарение на други хора около него, които забелязват качествата му и му подават ръка. Идвайки студент в София ми помогна семейна приятелка, която се занимаваше с журналистика. Тя ми намери първата работа като стажант в един всекидневник. И аз още първи курс студент в икономическия университет започнах да работя като стажант в културния отдел на един от най-четените вестници. Дотолкова ми помогна, оттам нататък всичко постигах на база личните ми качества.

- А как дойде идеята за модната ви къща, която е в съдружие с Борче Ристовски ?

- Аз забелязах Борче на дипломното му ревю в Националната художествена академия. Много ми харесаха дрехите, които създава и така започнах да му изпращам клиентки и да снимам негови неща в списанията, в кoито работех. По същото време започнах да работя и за Галена. Галена от самото начало е част от Beyond, тя ни е основна муза и вдъхновение и до ден днешен. Така започнахме да творим заедно нейни сценични тоалети, първите неща, които правихме бяха в квартирата му на пода. Крояхме и правихме рокли. Може би две или три години по късно, през 2011-та година, създадохме марката Beyond.

- Работите с Галена вече повече от 10 години, известен факт е, че сте стилист и на Цветелина Янева. Как започнахте работа с тях ?

- С Галена ме запозна наш общ приятел, фризьорът Георги Петков, с когото тя работеше дълго време. В един момент точно след като роди първото си дете реши да заснеме фотосесия за завръщането си и ме ангажира. Xареса ми енергията й и начина, по който се сработихме.

Впоследствие й предстоеше първата голяма концертна изява след раждането и беше важно как ще се представи. Аз я консултирах и след концерта й предложих да й стана личен стилист. Тя каза, че си е мислила да ми предложи същото. След като започнах да работя с нея много популярни жени ми звъняха за работа, но аз винаги отказвах. Чисто интуитивно нямах усещането, че мога да им бъда полезен, защото да навлезнеш в стила на такъв тип публична личност и да й го преобърнеш с главата надолу никак не е лек процес, а и не знам дали винаги си струва.

Отказвах, до момента, в който не ми се обади режисьорът Николай Нанков, с който Цвети вече работеше. Ники ми каза, че тя има желание да работи с мен, защото й харесва това, което правя с Галена. Цветелина Янева ми стана интересна, защото тогава беше от набиращите скорост млади изпълнителки и в нея видях нещо, което е коренно различно от темперамента на Галена. Сметнах, че по никакъв начин имиджът на двете няма да се бие един с друг и ще мога да им бъда еднакво  полезен.

- Кой е пробивът с който най-много се гордеете ?

- Най-големият пробив на Beyond определено беше наша роклята, която София Вергара облече на Американските кънтри награди преди няколко години. Освен това Деми Ловато пя с наше яке на Американските музикални награди.

- Смятате ли, че е възможно човек с по-ограничен бюджет да се облича също толкова стилно, колкото популярните лица за чиито външен вид се отделят повече средства ?

- Абсолютно е възможно. Oсобено в днешно време, когато всяка тенденция, която показват най-добрите дизайнери в света се развива от масовите марки, които продават на много по-достъпни цени. Всеки, който проявява любопитство към модата може да прави безброй експерименти и да изглежда адекватно и модерно без да харчи тези огромни суми, които изисква модата в най висшия й вид.

- Кои са любимите Ви тенденции за сезона ?

- Любимите ми тенденции са големите сламени аксесоари – шапки и чанти. Златото и среброто са много силен тренд, който също харесвам. Този сезон е за ярки и свежи неща.

- Какво да очакваме през следващите месеци от “Beyond” ? 

В момента стартираме създаването на най-специалната колекция в нашата история досега. С Галена и Борче през пролетта бяхме в Париж на най-голямото изложение за платове, което се провежда там. Поръчахме най-скъпите и най-красиви платове, с които досега сме работили, от ателиета, които творят за някои от най-популярните дизайнери в света. За пръв път ще имаме възможност да работим с толкова висок клас материи. Решили сме да направим колекция, с която да излезем извън рамките на България и да ни забележи светът.