Втори професионален боксьор загина след битка за последните два дни. Аржентинският боксьор Уго Сантилан умря в четвъртък от раните си, получени при двубой за професионален приз, съобщава БГНЕС. Това е втората такава смърт само два дни след като руснакът Максим Дадашев почина след тежък двубой в САЩ.

Сантилан, който е на 23 години, се срина след дест рунда срещу уругвайския професионален боксьор Абреу в град Сан Никола, разположен на север от аржентинската столица Буенос Айрес. Той бил откаран в болница, където претърпял операция за облекчаване на мозъчен отток, настъпил в следствие на тежки удари по главата. Починал е от инфаркт по време на лечението в болницата. 

Дадашев загина във вторник от мозъчни травми, получени в боксов мач срещу пуерториканеца Рико Субриел Матиас в Мериленд. Той беше на 28. Предишната битка на Сантилан, в която претърпя поражение след десет рунда боксиране беше преди пет седмици срещу Артем Харутюнян в Германия.

Сантилан беше нова звезда в професионалния бокс с рекорд от 19 победи, осем от които спечелени с нокаут, само шест загуби, две равенства и два прекратени мача.