Петима футболни запалянковци, задържани снощи в столицата, остават в ареста. Както TrafficNews.bg съобщи, феновете на пловдивския тим "Ботев" се сбиха с полицията вчера следобед в центъра на София. 3 буса на полицията са отишли на място и са опитали да озаптят запалянковците. Полицията задържа общо 17 души. У 9 от арестуваните е намерена пиротехника, а в още трима – наркотични вещества. Първите са глобени, а двама от задържаните за наркотици остават в ареста за 24 часа, предаде БТВ.

Трима от фенове на "Ботев" са откарани в болница.

Инцидентът стана в бирария на улиците „Оборище” и „Черковна”, където над 120 фенове нахлули в заведението, хвърляли бутилки по останалите посетители и се държали агресивно.

Футболни фенове на „Левски” и „Ботев Пловдив” вилняха и в градския транспорт вчера в София. Има информация, че са счупили стъкло на автобус 120. Инцидентът в градския транспорт е станал малко преди 20.00 часа, а превозното средство е било пълно с пътници. Футболните фенове са се качили на спирка „Герена”. В района на болница „Токуда” полицията е стигнала автобуса и ситуацията е овладяна.