Волейболният женски тим на Марица за пръв път бе включен в традиционната анкета на Община Пловдив за Спортист номер 1 на Пловдив за годината. Това стана, след като бе решено тази година да няма отделна класация за отбор на годината и така жълто-сините, които спечелиха титлата, Купата и пробиха в групите на Шампионската лига, ще участват в индивидуалната класация. Тази вечер в 18.30 часа в залата на ПУ момичетата на старши треньора Иван Петков посрещат Левски в мач от поредния шампионатен кръг.

Общо 22 са номинациите при мъжете и жените, като само представителите на бойните спортове имат медали от световни и европейски първенства през изминаващата състезателна година. Това са каратистите Иван Команов – трети на световно, Валери Димитров и Иванка Делева – трети на европейско, таекуондистите Петър Михайлович и Димитър Китипов – трети на европейско в отборното и джудистът Янислав Герчев, който е втори на европейско.

Гласуването ще се извърши от специална комисия и представители на медиите, крайните резултати от анкетата ще бъдат обявени на традиционния Бал на спортиста в средата на декември. Ето и останалите номинирани при мъжете и жените: Ана-Мария Стоилов, Антонио Папазов, Дарина Пашова и Ивелина Лукаки /аеробика/, Георги Шиков /вдигане на тежести/, Кристиан Василев и Неделчо Василев /гребане/, Станилия Стаменова, Христо Реков и Ангел Кодинов /кану каяк/, Георги Цонов и Милена Миткова – лека атлетика, Антон Ризов и Таня Звискова /спортна стрелба/ и Димитър Кузманов /тенис/.