Легендарният шведски тенисист и настоящ анализатор и коментатор Матс Виландер е на мнение, че Роджър Федерер може да играе до 40 години и дори повече. Виландер е възхитен от спортното дълголетие на швейцареца, който на 8 август навърши 38 години и продължава да играе на най-високо ниво. Федерер пропусна два мачбола за епична победа на финала на Уимбълдън срещу Новак Джокович миналия месец.

Изглежда той има невероятната способност дори да загуби няколко двубоя в тура, това да не му влияе в голяма степен по отношение на това как работи, тренира и как играе петсетови мачове, коментира Виландер за “Евроспорт” преди  четвъртия турнир за годината ог Големия шлем Ю Ес Оупън в Ню Йорк.

Очевидно ще е мечта да мислим, че Роджър може да бъде заплаха в Големия шлем за още пет години. Това няма да се случи, но бих прогнозирал, че неговата кариера ще приключи може би в края на 2021-ва или 2022-ра година, добави шведската легенда.

Относно играчите, които имат капацитета да се превърнат в следващите големи звезди на мъжкия тенис, Виландер посочи имената на Феликс Оже-Алиасим и Стефанос Циципас. Мисля, че Феликс Оже Алиасиме е този, който има най-голям шанс да направи нещо изключително. Също и Стефанос Циципас. Може да има и 16, 17-годишни момчета, но според мен тези двамата имат страхотно отношение и могат да играят на различни настилки. Във физическо отношение те са абсолютни образци, а имат и правилната психологическа настройка. Така че, те имат възможностите да се конкурират с Голямата тройка, завърши Виландер.