Братът на най-добрия ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев - Тервел Пулев, коментира решението на Спортната комисия на Калифорния да възстанови лиценза на Кобрата след скандала с целувката с репортерката Джени Суши. Според Тервел, “вместо да избодат очите, те са изписали веждите на брат му”. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 сподели в студиото на “Тази сутрин”, че след целия скандал Кобрата вече е много по-популярен в Щатите.

Преди да се яви на комисията беше много позитивен и спокоен. Той се извини многократно чрез медиите на Джени Суши и се разкая за целувката, но няма връщане назад. Няма да си направи харакири. Брат ми си изтърпя наказанието, каза Тервел. Аз винаги гледам да се уча от него, дори от грешките му. За мен това е един урок. За себе си не бих го допуснал това нещо, дори да съм под емоционално въздействие, добави боксьорът.

Той разкри, че не е имало опити за свързване или някаква комуникация вежду Кубрат и репортерката след въпросната целувка, като освен клипа, който бе разпространен след зараждането на скандала, има и друг видеоматериал. След партито не е имало комуникация. Имаме и други клипове, видях с очите си какво се случи, уточни Тервел.

В интервю за bTV Кобрата сподели, че се надява скоро да получи възможност да се боксира за световната титла в тежка категория и силно се надява този мач да се проведе в България. Напълно е възможно да има такъв мач в България в края на годината, допълни по-малкият от братя Пулеви, който трябва да проведе защита на европейската си тила в полутежка катеория и Пловдив е един от вариантите за домакинство на такъв мач.