Общо над 10 000 автографа раздаде Христо Стоичков по време на своето лятно турне „25 години от САЩ ’94“ в края на юли. Камата представи в нови шест града биографията "Христо Стоичков. Историята". Всяка от срещите в Панагюрище, Стара Загора, Петрич, Каварна, Плевен и Русе бе съпроводена с часове подписване на книги, тениски, картички и други фен артикули.

Общо 13 375 лева бяха събрани на срещите в Стара Загора и Плевен, като 11 175 от тях бяха преведени за лечението на старозагорката Камелия Добрева, а останалата част беше дарена в полза на фондация „Св. Иван Рилски“ – Плевен.

"Голяма чест е да си издател на неуморния Христо Стоичков! Усмивките на тези над 5000 души, които дойдоха да вземат автограф върху книгата и да се снимат с него в шестте града на турнето, само затвърждават усещането. Най-голямата награда за нас обаче е фактът, че успяхме да срещнем стотици млади футболни таланти с най-великия български футболист, и вярвам, че неговите думи са променили много животи", каза Милена Стефанова от издателство „Софтпрес“.

Легендата на българския фубтол ще има и зимно турне през декември в още няколко български града, като преговорите за датите и местата на срещите са в напреднала фаза. Преди това Камата, Владимир Памуков и тяхната „Христо Стоичков. Историята“ ще гостуват в Барселона, Торонто и Варшава. 

"Христо Стоичков. Историята" се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., а от излизането ѝ са продадени общо над 50 000 екземпляра. 

Снимка: БГНЕС