Легендарният пилот Михаел Шумахер се възстановява все по-добре и гледа състезанията от Формула 1 по телевизията. Подробностите пред радио Монте Карло разкри най-близкият му приятел Жан Тод – бивш спортен директор на Ферари и настоящ президент на Международната автомобилна федерация ФИА. Той е един от малкото, които са допускани при Шуми в имението за 50 милиона паунда в Гланд, Швейцария, в което Михаел е скрит от целия свят.

Германският пилот претърпя ужасяващ инцидент по време на каране на ски в края на 2013 година. Той падна и удари главата си в камък във френския курорт Мерибел, след което 5 месеца бе в кома. Информациите за състоянието му са крайно оскъдни, а семейството пази в дълбока тайна случващото се със здравето му.

Винаги внимавам какво говоря за Михаел, но това е истината. Гледаме заедно Формула 1 по телевизията в дома му в Швейцария. Шуми е във възможно най-добрите ръце и за него се грижат най-добрите специалисти. Той не се отказва и продължава да се бори. Семейството му също се бори заедно с него. Нашето приятелство обаче вече е различно, тъй като комуникацията ни е различна., заяви Жан Тод, който редовно посещава Шумахер в имението.

През 2016 година адвокатът Феликс Дам заяви пред съда, че Шумахер не може да ходи, след като семейството осъди германски вестник, който твърдеше противното. Седемкратният шампион във Формула 1 навърши 50 години през януари.