Заради коронавируса 2020-а година отне едно от най-важните неща в света на спорта - публиката. През 2020-а година от началото на март почти до края на годината публика по зали и стадиони почти нямаше. Залите и стадионите бяха пусти, чуваха се гласовете на играчите и атмосферата отсъстваше.

През тази година обаче публиката започна да се завръща, но при определени условия. Така на стадионите и залите можеха да влизат само хора, които имат сертификати - за ваксинация, преболедуване или с негативен тест за коронавируса между 48 и 72 часа. 

Може би най-въздействащо бяха пълните трибуни на стадиона в Бергамо на мачовете на Аталанта. Бергамо беше градът, който беше засегнат най-много от коронавируса през миналата година. 

През тази година се проведоха и Европейското и Олимпиадата, които бяха отложени заради коронавируса. На Европейското в груповата фаза бяха допускани определен брой фенове на стадионите, а само Унгария позволи стадионите да бъдат на пълен капацитет. От елиминациите обаче това правило отпадна и стадионите бяха пълни. 

Олимпиадата обаче нямаше този късмет. За първи път в историята игрите останаха без публика.

Правилата за дезинфекция, тестове и ваксини станаха задължителни за всички футболни отбори, а дори се стигна до сериозни скандали с Джошуа Кимих от Байерн Мюнхен, който не пожела да се ваксинира и беше глобен от Байерн Мюнхен. 

Покрай положителните новини и завръщането на публиката обаче в края на годината Австрия и Нидерландия затвориха стадионите заради увеличаващите се случаи на коронавируса. Германия, Италия и Франция намали публиката между 15-50%, а с идването на новия вариант на коронавируса Омикрона може да се случи отново да бъдат затворени стадионите и залите за спортни събития.

В Англия започнаха да отлагат мач след мач и съществува доста голям шанс отново да видим празни стадиони и зали в Европа.