Над 2000 спортисти и гости на 21-вото Световно първенство по таекуон-до ITF в продължение на седмица оставиха приходи за милиони левове в пловдивската икономика. Легловата база в хотелите бе почти изцяло заета, търговци и таксиметрови шофьори също отчетоха повишени обороти през дните на състезанието. Световното първенство по таекуон-до ITF се проведе в зала „Колодрума” с подкрепата на президента и вицепрезидента на Българската федерация Марио Богданов и Костадин Димитров.

„Доволен съм от цялото ни представяне. Искам да благодаря на всичките ми колеги от федерацията, на целия организационен комитет, на доброволците, на работещите неуморно хора за доброто ни представяне като домакини на този форум. Беше много трудно, но се справихме. За първи път в историята на световни шампионати има толкова състезатели и многобройни делегации. Бяхме ангажирали половин Пловдив като хотели, автобуси и човешки потенциал. Специално искам да отбележа и изключителната работа на моя колега и вицепрезидент на нашата федерация Костадин Димитров . Успоредно със служебните му ангажименти като кмет на район „Тракия”, той беше винаги  на разположение относно организацията и решаваше нещата положително”, каза Марио Богданов.

Приключилият снощи шампионат на планетата донесе 39 отличия  на българските спортисти. В продължение на шест дни пловдивската зала „Колодрума” беше домакин на авторитетния форум, който се състоя във всички дисциплини и категории.  Крайната равносметка за България от Световното първенство е 12 златни , 6 сребърни, 21 бронзови медала.

Специалният талисман на първенството -  актьор, облечен като пандата Кунг Фу По, беше част  и от церемонията по награждаване на призьорите и закриването на форума , като спечели симпатиите на спортистите  и зрителите по трибуните.