„Няма да спра да се боря за децата ми, каквото и да ми коства това”, заяви президентът на ФК Векта Петър Никленов пред TNS.bg. Той категорично заяви, че няма да плаща нищо на общината, тъй като е инвестирал огромни средства игрищата, а и няма откъде да вземе парите за наема.

„Направил съм подобрения на игрищата за над 1 милиона лева. Всеки месец имам плащам хиляди левове за издръжка на клуба. Всичко го правя за децата”, каза Никленов. Той заяви, че от Общината не се съобразяват с българското законодателство, тъй като все още има заведени дела срещу заповедта за изземване на имота.  

 „Не може един клуб да бъде над всички останали. Има си правила и наредби. Това е неуважение към другите клубове и към пловдивчани, които са собственици на този имот. Всички клубове плащат такси за ползване на терена. Те да не са по-прости?”, заяви градоначалникът Ива Тотев вчера.

Никленов заяви, че нито Локомотив Пловдив, нито Марица и Спартак плащат нещо на Общината макар че те са търговски дружества, а не развиват детско- юношески спорт.

Очаква се в близките дни зам.-кметът Розалин Петков с полиция да си върне собствеността на игрищата на Общината.

 

Още по темата ТУК

TNS.bg