До няколко седмици Община Пловдив ще си върне владението на игрищата на ФК Векта в район „Южен”, заяви кметът Иван Тотев. Той обяви, че градските власти са се опитали да се разберат с Петър Никленов по нормалния начин и са му протегнали ръка, но той не я хванал.

„Не може един клуб да бъде над всички останали. Има си правила и наредби. Това е неуважение към другите клубове и към пловдивчани, които са собственици на този имот”, заяви градоначалникът.

Още от лятото общината е дала условията на Никленов, с които той е можел да ползва терените. След изтичането на концесията ФК Векта е трябвало да заплаща по 3000 лева на месец за терените, които ползва. Това са таксите на Общината, които са утвърдени от Общинския съвет.

„Всички клубове плащат такси за ползване на терена. Те да не са по-прости? Това, че някои може да крещи означава ли, че не трябва да плаща”, заяви Тотев. Той допълни, че няколко клуба вече са изразили готовност да вземат терените при условията на Общината, но досега от администрацията са били дали реверанс към Никленов.

Така се очаква в близките дни зам.-кметът Розалин Петков с полиция да си върне собствеността на игрищата.

Още по темата ТУК

TNS.bg