Пловдивският колоездач на “Цар Симеон 1898“ Николай Генов спечели и Купа Пловдив. Генов, който само преди няколко дни подобри и националния рекорд на едночасово каране на писта, спечели турнирът, който се явява и предпоследно състезание за тази година. 

Сега Генов триумфира в надпреварата „омниум“ (4 дисциплини с общо класиране) при мъжете и освен Купата, получи и плакет от кмета на Пловдив, връчен му от управителя на ОП „Многофункционална спортна зала Колодрума“ Евелина Апостолова.

Втори след генов при мъжете завърши Мартин Папанов от Несебър, а трети е Мартин Маринов от софийския клуб Долчини. 

При юношите старша възраст в същата дисциплина първото място зае Васил Попов от Печенеги (Пазарджик), а представителят на Цар Симеон Йоан Станков остана трети.

При юношите младшата възраст, които се състезаваха на 60 обиколки - издръжливост по точки, двама пловдивски представители се качиха на почетната стълбичка. Победител стана Кристиян Вагашев, а на трето място е съотборникът му Симеон Иванов.

„Доволен съм от доброто представяне в тази надпревара и съм сигурен, че ще повторим успеха и тази седмица. В петък и събота ни предстои Държавният лично-отборен шампионат, с който слагаме край на този състезателен сезон. И в него нашият клуб затвърди реномето си на един от водещите в страната“, коментира главният треньор на „Цар Симеон 1898“ Петър Павлов.