Стана ясен първият съперник на Григор Димитров на US Open. Най-добрият български тенисист, който е поставен под №7, ще започне участието си в последния за годината турнир от Големия шлем срещу чеха Вацлав Шафранек, 206-и в световната ранглиста на АТР. Последният си извоюва правото да играе в основната схема в Ню Йорк след три трисетови победи в квалификациите. Във финалния кръг снощи той направи обрат срещу четвъртия в схемата на пресявките Серхий Стаховски, елиминирайки го с 3:6, 7:5, 6:1.

Григор и Шафранек до момента не са се изправяли един срещу друг, пише sportal.bg. Чехът е на 23 години, висок е 185 см, тежи 80 кг, играе с дясна ръка, а бекхенд изпълнява с две ръце. Участва в турнирите на ITF и веригата “Чаланджър” на АТР. Най-предното си класиране в световната ранглиста Шафранек достига на 8 май 2017 година - 197-о място. За него това ще бъде дебют в основната схема на Откритото първенство на САЩ.

За разлика от него Григор Димитров ще играе за седми път на US Open при мъжете. Най-доброто му представяне досега е достигането му до четвъртия кръг през 2014 и 2016 година. Българинът е юношески шампион в турнира през 2008 година.

Ако успее да се справи с Вацлав Шафранек, следващото препятствие пред Григор ще е победителят от двубоя между Аляж Бедене и Андрей Рубльов. Очаква се първият мач на Димитров на US Open да бъде във вторник, когато са срещите от горната половина на схемата. Както е известно, жребият изпрати първата ни ракета в четвъртината на водача в основната схема Рафаел Надал, което означава, че двамата могат да се срещнат едва на четвъртфиналите, ако успеят да преодолеят предишните си съперници.