Заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика” Петър Зехтински, заместник-кметът  „Обществен ред и транспорт” Александър Държиков, кметът на район „Централен”  Георги Титюков,  кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и кметът на район „Източен” Николай Чунчуков откриха обновената боксова зала на стадион „Локомотив”.

Благодарение на финансовата подкрепа на Община Пловдив и управителния съвет на „Локомотив” с председател Желязко Косев  помещението за тренировка на бъдещите шампиони по бокс е изцяло обновено след основен ремонт  и с нови спортни съоръжения. 

Спортен клуб по бокс „Локомотив“ Пловдив е наследник на боксовата школа на ДФС „Локомотив“. През седемдесетте години на миналото столетие половината от националния отбор по бокс – мъже, е от „Локомотив“ Пловдив. Това са Иван Михайлов, Иван Киряков, Петър Стойчев, Кирил Пандов, Найден Станчев.

Те носят на България, Пловдив и Локомотив олимпийски бронзов медал на Иван Михайлов и други медали от европейски и балкански първенства. От „Локомотив“ изгрява звездата на олимпийския шампион Петър Лесов и на вице-олимпийския шампион Александър Христов.

Към настоящия момент спортен клуб по бокс Локомотив Пловдив работи с възрастови групи момчета, юноши, младежи и мъже.

TrafficNews.bg