Легендарният Джон Макенроу изрази разочарованието си от играта на Григор Димитров в първите два сета срещу Роджър Федерер в осминафиналния им сблъсък на “Уимбълдън”. Швейцарецът взе частите с 6:4, 6:2, а хасковлията му помогна с грешките, които допусна, и неефективен начален удар, гарниран с доста двойни грешки.

Години наред виждах Григор Димитров като бъдещ носител на титла от Големия шлем. Сега обаче вече тази вяра напуска тялото ми и ми се струва, че е напуснала и неговото. Това е разочароващо, болезнено лесно е за Федерер. Бейби Фед, Мини Фед, каквото и да е… Ако ще те наричат така и ще се обличаш като Федерер, ако ще му подражаваш, то трябва да оправдаеш очакванията. Микроскопът беше насочен към него от самото начало, но му беше трудно да намери собствената си идентичност в кариерата. Сега е интересно какво впечатление ще остави на хората, коментира Макенроу в ефира на ВВС след края на втория сет, като видимо бе разочарован от слабото представяне на хасковлията.

Впоследствие Федерер спечели мача с 6:4, 6:2, 6:4 и елиминира българина, класирайки се на четвъртфинал на Голям шлем за рекорден 50-и път в кариерата си, пише sportal.bg.