Дрифтове, гонки, палене на гуми, игри и виртуозни тунинг изпълнения зарадваха над 8000 фена на марката БМВ в Стара Загора. Събота и неделя града на лепите привлече любителите на немската марка, където се проведе 18-тият фестивал на БМВ.

Пространството около летището, което бе домакин на спектакъла, се изпълни с мощни возила кое от кое по лъскаво.

Любителите на немската марка станаха свидетели на невероятно дрифт шоу на няколко автомобила, управлявани от професионални пилоти. Адреналинът бе на макс, а пушеците от гумите обвиха скандиращите фенове. Освен дрифт демонстрации имаше още много изненади като игри с публиката, паркинг на класни возила, голямо разнообразие от изложители, страхотни нови атракциони и много забавление за всички фенове. Не липсваха и изненади – в неделя един от участниците във фестивала си тръгна с чисто нова кола, марка БМВ. Автомобилът бе спечелен от млада дама – Ивелина.

За първи път бе обособена писта за любителски дрифт, на която всеки желаещ можеше да изпробва възможностите на автомобила си. 

Несъмнено погледите на малки и големи бяха приковани от няколко автомобила, изпипани до съвършенство с виртуозен тунинг.

Представени бяха и едни от последните попълнения в колекцията от автомобили БМВ. Двете М4-ки, които дефилираха на пистата станаха поле за селфита.

Пред наш репортер организаторът на спектакъла сподели, че тази година фестът е нетрадиционен по отношение на локацията - този път той е на летище „Стара Загора“. Причината за изместване на събитието от Панаирните палати в Пловдив в Стара Загора, е по-голямата свобода, която теренът и домакините позволяват - още повече двигателен шум, пушеци и зрелище.

„Изключително сме благодарни на Община Стара Загора и на кмета на града за съдействието по организиране на това мащабно събитие. Министерството на Икономиката много ни съдействаха, чисто логистично и организационно. Тази година слогънът на събора е „Запази семейството на пътя””, заяви Красимир Ацалов от BMW Клуб България.

Един от най-добрите дрифтъри у нас се раздаде пред публиката. Освен че смени няколко комплекта гуми, Александър Язов предостави възможността на феновете да се повозят с него, както и да се снимат с колата му.

Професионалният дрифтър, който вече 11 години е на пистата и се е превърнал в легенда в спорта, призова младите водачи да са отговорни на пътя и че дрифта е опасен ако е в градска среда.

Какво още сподели Язов и как протече невижданото шоу може да видите във ВИДЕОТО: