В последния ден на трансферния прозорец в Пловдив звездата и капитан на Ботев Тодор Неделев беше трансфериран в Лудогорец. Неделев беше продаден за 150 000 евро, а халфът заяви, че основната причина да напусне е била, че не се е чувствал желан в клуба. 

Определено този трансферът дори може да оглави класация за най-изненадващите трансфер в пловдивския футбол. Ще Ви представим част от тях. 

Ето и някои от най-изненадващите трансфери в пловдивския футбол:

Тодор Неделев от Ботев в Лудогорец 

Един от символите на Ботев в последните 10-на години Тодор Неделев напусна клуба в последния ден от трансферния прозорец. Той беше трансфериран за 150 000 евро в шампиона Лудогорец и ще защитава цветовете на тима от Разград. Договорът на халфа изтичаше през лятото и той можеше да подпише предварителен договор с друг клуб и да напусне като свободен агент. От Ботев заявиха, че Неделев е имал три опции - да бъде продаден, да остане до края на сезона и след това да се мисли за нов договор или веднага да получи нов договор с подобрени параметри. Неделев потвърди за опциите, но заяви, че собственикът Антон Зингаревич не му е казал категорично, че иска той да остане в клуба и това е довело до решението му. Неделев има близо 300 мача за Ботев и над 80 гола и 80 асистенции за клуба. Определено това беше голям шок за Ботев, който и без това се намира в доста тежко положение в момента и се бори да достигне до 10-то място, за да не участва в борбата за оставане в групата. 

Аян Садъков от Локомотив в Ботев 

Легендата на Локомотив преминава от Локомотив в Ботев през 1994г. и играе два сезона. Безспорно това е и най-голямата легенда на Локомотив, която е играла в Ботев след трансфер от Локо. Садъков играе един сезон за Ботев с 20 мача и 2 гола и след това слага край на кариерата си. 

Георги Славков от Ботев в ЦСКА 

Макар и трансферите по това време да са били повечето пъти почти задължителни, това си остава един от изненадващите трансфери. Носителят на Златната обувка с Ботев през 1981г. и един от тримата българи печелили отличието заедно с Петър Жеков и Христо Стоичков, отива на Армията през 1980г., но за кратко и се връща в Ботев, където печели Златната обувка и Купата. През 1982-а година с постоянен трансфер вече е в ЦСКА, където прави сериозна кариера с 133 мача и 64 гола, два пъти става и шампион с тима. 

Христо Бонев от Локомотив в ЦСКА 

Легендата на Локомотив винаги е казвал, че буквало е бил отвлечен и заведен в ЦСКА през 1967г. Тогава той обещава да изкара военната си служба, но веднага след това да се върне в Локомотив. Статистиката му за 6-те мача, които изиграва за "армейците" е впечатляваща, защото вкарва 5 гола. Още през 1968г. се завръща в Локомотив.

Тодор Зайцев от Ботев в Локомотив 

Един от най-легендарните играчи на Ботев в края на 80-те преминава в Локомотив през 1995г. Записва 17 мача и вкарва 8 попадения за "смърфовете".

Георги Донков от Левски в Ботев 

Заедно с Велко Йотов двамата млади и талантливи нападатели на Левски избират да преминат в Ботев примамени и от парите на Брокерите. Определено е рядкост Ботев да открадне играчи на Левски, но тогава това се случва. Донков играе два сезона с Ботев и записва 49 мача и вкарва 20 попадения в елита. 

Велко Йотов от Ботев в Еспаньол 

Тук изненадата идва най-вече от това, че единият от героите от САЩ 94 е продаден без да изиграе нито един официален мач за Ботев. Йотов е отмъкнат от Левски и той идва в клуба през 1993-а година играе в три контроли и вкарва 1 гол. От Испания обаче пристига страхотна оферта от над милион долара и той е трансфериран в Еспаньол без да изиграе нито един официален мач за Ботев. 

Йордан Кичеков от Ботев в Локомотив 

Кичеков е част от Ботев в началото на 70-те години играе с футболисти като Чико, Тумби, Виден Апостолов, Иван Глухчев. Дори вкарва в дербито на Локомотив и то три гола в два мача. През 1974-а година обаче преминава в Локомотив. Там вкарва два гола на Ботев при успеха със 7:2 за "смърфовете" в дербито. След престоя си в Локомотив отново се завръща в Ботев и отново се разписва в дербито за успеха с 2:1 за "канарчетата".

Костадин Видолов от Локомотив в Ботев 

Магьосника, който е един от малкото уважавани от всички феновете на пловдивския футбол играчи е юноша на Марица, но след това преминава в Локомотив. Там буквално е сред звездите на отбора и е част от силните години на тима - бронзов медалист и участие в евротурнирите. През 1993-а година обаче става част от Ботев, а след това се превръща и една от най-големите легенди именно на "канарчетата". Също като Кичеков е вкарвал и за двата отбора в дербито. 

Спас Джевизов от Ботев в ЦСКА 

Юношата на Ботев играе за клуба в периода 1974-1976, но преминава в ЦСКА след само две години в клуба. На "Армията" Джевизов става една от легендите на ЦСКА.