Младежи мериха сили в  щафетно състезани вчера в парка на Бунарджика. Събитието е по повод предстоящия 18-ти октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, и като част от националната кампания за превенция на трафика на хора „Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!“.

Събитието бе организирано от Местната комисия съвместно с Български Червен кръст и с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора. 

В щафетата участваха младежи, които изявиха желание да подкрепят каузата. Отборите на ДДЛРГ „Княгиня Мария Луиза“ спечелиха първите две челни места, а доброволците от Български Червен кръст – Пловдив заеха престижното трето място. Емил Вълков, началник отдел „Обществен ред и управление при кризи“ в Община Пловдив връчи купите и поздрави победителите за отличното им представяне.

Глобалното развитие и разпространение на достъпа до интернет създават допълнителни предизвикателства за противодействието на трафика на хора. Чрез този тип инициатива се цели да се намали зависимостта на младежите и подрастващите от Мрежата. Стреми се да се акцентира върху осмисляне на спорта като основен фактор за духовно, физическо и двигателно развитие, спомагащо за ефективно приобщаване към многообразните ценности на живота и предпазване от пагубното влияние на негативните тенденции в обществото.