Българските тенисисти Карен и Юри Хачатрян са със спрени права заради предположения за корупционни действия, съобщиха преди дни от Tennis Integrity Unit, организацията, която се занимава с разследването на уредени мачове в тениса.

Техните права са спрени за 120 дни, като за тези четири месеца е възможно обвиненията срещу тях да отпаднат.

Екипът ни потърси Карен Хачатрян, който обясни, че в момента тече разследване. Двамата братя твърдят, че ще обжалват наказанието заради липса на реални доказателства.

А Юри е получил обвинения, защото свързвали името му с това на брат му, като неговите обвинения били по-леки. 

"Тяхното предположение е, че съм се опитал да подкупя друг тенисист. Аз не съм се опитвал да подкупвам когото и да е било, никъде не съм предлагал конкретни суми или каквото и да е за подкуп.

От Tennis Integrity Unit твърдят, че имат интервю с мен в Катар, но това не се е случвало, няма такова интервю, нито доказателство за такова. Потвърджавам, че бях в Катар, но нямам интервюта", сподели още пред TrafficNews Карен. 

Талантът с арменски корени разказа още, че е получил огромна подкрепа от други тенисисти. За по-малко от час младото момче е получило над 140 съобщения в социалните мрежи от тенисисти от цял свят с които е пътувал по турнири. 

Спряха правата на наши тенисисти, подозират ги в корупцияБратята Карен и Юри Хачатрян получиха забрана за участие във всички професионални турнири