Най-добрият ни тенисист Григор Димитров направи скок от 53 места и от днес е №25 в ранглистата на ATP. 28-годишният хасковлия започна завършилото късно снощи с триумф на Рафаел Надал Открито първенство на САЩ от 78-а позиция, но след 4-те си победи в Ню Йорк (последната срещу Роджър Федерер) и класирането на 1/2-финалите, отново се приближи до Топ 20.

Българинът е с 1432 точки и е на по-малко от 400 точки от Топ 20. В момента 20-ата позиция е заемана от американеца Джон Иснър, който е с 1805 точки, а със същия актив е и швейцарският ветеран Стан Вавринка на 19-о място, пише sportal.bg.

Григор заема същата тази 25-а позиция и в класацията от началото на годината - ATP Race. Там той е с 1297 точки. Димитров е на малко под 1000 точки от осмото място, даващо право на участие в Заключителния турнир на ATP в Лондон в края на сезона. В момента осми в ATP Race е японецът Кей Нишикори с 2180 точки. До момента четирима играчи са си осигурили място на престижната надпревара в Лондон - Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и финалистът на US Open Даниил Медведев, който спря Григор на полуфиналите в Голямата ябълка.

Новак Джокович вече не изглежда непоклатим на върха в световната ранглиста на ATP. Сърбинът, който не успя да защити миналогодишната си титла на Ю Ес Оупън, отпадайки на 1/8-финалите, продължава да е лидер в ранглистата, но новият шампион в Ню Йорк Рафаел Надал вече е плътно зад балканеца. Испанецът е на второто място с вече 9225 точки. Преднината на Ноле пред Рафа е вече само 640 точки. Освен това Джокович имаше проблеми с рамото в Голямата ябълка и не е ясно дали скоро ще е готов да се завърне на корта, докато Надал изглежда в доста добро физическо състояние в момента и със сигурност ще е мотивиран да се опита да измести големия си сръбски съперник от първото място до края на 2019 година