Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отново няма да играе на домашния турнир от календара на АТР в зала Арена Армеец в София през 2019 година. Четвъртото поредно издание на състезанието е от 5 до 11 февруари.

Екипът на спортист №1 на България за миналата година е решил, че към момента софийският турнир не влиза в плановете му. Димитров вече потвърди, че ще играе седмица след София, от 12 февруари 2019-а, в Ротердам, където стигна до финал миналата година и има да защитава 150 точки за ранглистата. Организаторите у нас се надяват хасковлията да промени решението си и затова до последния момент ще пазят „уайлд кард“ за него, съобщава БНР.

Миналата година Гришо пропусна турнира в столицата поради контузия, а през 2017-а спечели титлата, побеждавайки на финала Давид Гофен при единственото си до момента участие в домашната надпревара. За сметка на това обаче в София може да играе бившият номер 1 Анди Мъри, който се свлече в ранглистата заради дълго отсъствие поради травма и има нужда от точки. Вариант е да пристигне и Новак Джокович при ранно отпадане на Открития шампионат в Австралия.