Бившият баскетболист на Академик Бултекс 99 - пловдивчанинът Митко Димитров, бе изключително щастлив след победата на националите срещу звездния тим на Франция със 74:68 в световната квалификация в Ботевград. Той бе най-полезен в мача с коефициент 23, 16 точки, 5 борби и 5 асистенции.

Не гледах кой кой е на терена. Няма значение срещу кого излизам. Няма значение къде играе извън националния отбор. На игрището сме аз срещу него и се старая да го спра. По всякакъв начин, каза Димитров. Мога да опиша последните 20 секунди. Вече бях толкова щастлив, а чувах отстрани, че не е свършил мача, но когато свърши, станах още по-щастлив. Да не забравяме, че имаме още един мач след три дни. Пак с играчи от същия ранг. Надявам се на същия резултат, добави той.

Крилото на Балкан добави още, че преди началото на двубоя, той и съотборниците му са написали на тейпа на капитана Павел Маринов резултат 81:75, като в крайна сметка са познали само печелившата разлика в наша полза.

Пловдивчанин блести при героична победа на баскетболните националиНашите извършиха истински подвиг - биха непобедения Франция, Митко Димитров най-полезен