Президентът на ФК Векта Петър Никленов е готов да оттегли исковете си в Административния съд, ако от Общината спазят обещанието си да дадат терените на отбора по Закона за спорта. Според него  терените до плувен комплекс Нептун могат да се отдадат по 5 стотинки на квадрат наемна месечна цена.

Така сумата за наема ще бъде сходна с тази, която досега е плащал ФК Векта на концесионера, която е от порядъка на 9000 лева на година без ДДС. Припомняме, че след прекратяването на концесията от Общината поискаха по 3000 лева месечно, за да се ползват игрищата на спортния комплекс.

Никленов изкара цялата хронология на събитията още от декември 2014-та година. Тогава на сесия на Общинския съвет бе входирано предложение, за удължаването на концесията с 10 години, както е било по-договор. Общинските съветници обаче отлагат решението за следваща сесия, а месец по-късно кметът Иван Тотев прекратява концесията, тъй като няма решение на местния парламент за удължаването й.

Според Никленов това е направено целенасочено и в случая властите са направили всичко възможно, за да не се удължи концесията. Но концесионерът в случая бил ощетен, тъй като той по всякакъв начин е поискал това му право да бъде изпълнено според договора.

В резултат на всички скандали около комплекса Набор 2004 се е разпуснал, след като родителите ги отписали.  

„През последните 10 години ФК Векта достигна до уникални резултати. Във витрината с успехите са Купата на България, вицешампиони на България, както и три пъти бронзови медалисти. Отстранявали сме Ботев, Локомотив, Левски и Славия неведнъж. Така че – да, ФК Векта е велик”, заяви Никленов. Той допълни, че всичко, което прави е заради децата, които тренират на комплекса.

Още по темата ТУК

TNS.bg