Дерек Чисора се закани да нанесе втора загуба на Кубрат Пулев на професионалния ринг. Скандално известният британски боксьор дори е убеден, че ще размаже най-добрия ни състезател.

“Определено съм развълнуван от възможността да се бия срещу Пулев. Намирам се в страхотна форма, никога не съм тренирал толкова здраво. Това ще е най-добрите ми битки в живота. Пулев е в полезрението ми от известно време и го уважавам много като спортист. Аз обаче идвам да го пребия и още от първия гонг ще му покажа, че съм по-добрия боксьор”, отсече Чисора по време на официалното представяне на двубоя.

Мачът е насрочен за 7 май в Хамбург, а в сряда съперниците ще дадат специална пресконференция и в София.

Имаше вариант мачът да се проведе и в столицата ни, но в крайна сметка от “Зауерланд”, която представлява и двамата боксьори, предпочетоха Германия. Там приходите от мача ще бъдат доста по-големи, отколкото в България.

Пулев прие съвсем спокойно заканите на британеца на пресконференцията. Бившият претендент за световна титла е убеден, че може да победи съперника, който също има един неуспешен опит за покоряване на върха.

“Това е изключително важен мач за мен. Научих много от боя с Кличко и се върна на ринга по-силен от когато и да било. Дерек е добър боксьор, но аз съм по-добър и знам как да го победя”, отсече претендентът за пояса на Европейския боксов съюз. 34-годишният софиянец вече е бил шампион на организацията, но се отказа от титлата, за да се фокусира върху достигането на мач с Кличко.

“Знам какво е необходимо, за да станеш световен шампион, и следващият път ще успея. За момента обаче съм фокусиран единствено върху боя на 7 май. Това е мач, който не мога да си позволя да загубя”, добави Пулев, който загуби с нокаут от Кличко при опита си да го детронира.

Освен пояса на Европейския боксов съюз победителят от мача между Пулев и Чисора ще получи нов шанс да атакува някоя от световните титли. Това може да стане факт до края на годината.

Още новини четете ТУК

TNS.bg