Ботев Пловдив загуби с 0:1 от Славия на стадиона в пловдивския квартал Коматево. Това бе първо поражение на новия старши-треньор на „канарчетата” Николай Костов. Единственият гол в срещата бе отбелязан от новото руско попълнение на Славия Сердер Сердеров в 48-та минута.

През първата част властваше битката на терена, което бе причината съдията Никола Попов да покаже цели пет жълти картона за полувремето. Чистите положения пред двете врати почти липсваха, като най-спорният момент дойде в средата на частта, когато Цветомир Панов спъна Грегъри Нелсън около границата на наказателното поле на Славия. Реферът отсъди фаул, но повторенията показаха, че нарушението бе вътре в полето и можеше да бъде отсъдена дузпа в полза на "канарчетата".

В началото на втората част Славия откри резултата. Борислав Балджийски се освободи от защитник и центрира отлично към Сердер Сердеров, който с глава от малкото наказателно поле прати топката във вратата. В 63-ата минута "белите" можеха да стигнат до втори гол, но Ивайло Димитров пропусна сам срещу вратаря Голас. В ответната атака пък Наско Милев бе близо до изравняване, но ударът му с глава бе спасен от Георги Петков. Малко по-късно отново младият нападател можеше да изравни, но ударът малко зад границата на вратарското поле бе париран от ветерена на вратата на "белите".

С победата си Славия се изравни с втория Левски с по 35 точки, а „канарчетата” останаха 6-ти с 24 точки.

Още новини четете ТУК

TNS.bg