Германската тенис легенда Борис Бекер публично разкритикува младите играчи от следващото поколение в тенис, които все още не са конкурентни на тримата големи Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Те са съответно на 37, 33 и 32 години, но имат общо 53 титли в Големия шлем и са спечелили последните 10 турнира от Голямата четворка. За този период австриецът Доминик Тийм е единственият под 28 години, който е стигал до финал. Той обаче за втори пореден път загуби от Рафа Надал на Ролан Гарос.

Това не е добре и не е комплимент за нито един тенисист под 28 години, коментира Бекер, който бе анализатор на Евроспорт на Ролан Гарос в Париж. Не ми казвайте, че тези тримата са прекалено добри. Трябва да поставим под сериозен въпрос качеството и отношението на по-младите. Уважавам страшно много Роджър, Рафа и Новак, но има ли други? Покажете се! Дайте ни повод да говорим за вас! В крайна сметка и тримата ще остареят, но искаме да видим предаването на щафетата преди това. Искаме да видим как играчи като Стефанос Циципас и Доминик Тийм ги побеждават на финали в Големия шлем преди това, призова Бекер.

Според него настройката е в основата на неумението на по-младите да се противопоставят. Не става въпрос за форхенда, бекхенда или фитнеса. Разликата е в психическата нагласа, смята легендата, който спечели Уимбълдън на 17-годишна възраст.