Центърът на Академик Пловдив Кръстан Кръстанов даде интервю за официалните профили в социалните мрежи на пловдивчани. Бившият център на Ямбол сподели защо е решил да смени клубната си принадлежност през изминалото лято, като отбеляза, че е впечатлен от организацията на тима на Йордан Янков. 23-годишният баскетболист заяви, че иска да стане шампион на България, а като цел за сезона с Академик си поставя влизане в топ 4.

“През последните два сезона и половина играх в Ямбол под ръководството на Тони Дечев. Мисля, че доста напреднах и извлякох максимума от тази ситуация. Прецених, че е време моята следваща стъпка в баскетболната ми кариера. В начолото на това лято старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков се свърза с мен. Мисля, че моето място е тук. Така го усетих отвътре, моята интуиция ме доведе в Пловдив. Имах доста оферти, но в крайна сметка смятам, че направих правилното решение.

Доста приятно съм изненадан от организацията на Академик Пловдив. Тук е правилното място за мен. Всичко е супер и се чувствам отлично. Щастлив съм, че направих този избор да дойда тук. Всеки се старае за това организацията да върви напред и да просперира. Тук има всичко необходимо за това един играч да се чувства добре и да показва какво може. Чувствам се страшно мотивиран за сезона. Можем да покажем едно добро лице. Имаме голям потенциал и супер колектив. Лично от мен може да се очаква здрава игра във всеки един мач и себераздаване, атрактивни изпълнения и, надявам се, доста победи. Мисля, че всеки един състезател винаги иска да спечели титлата на страната.

Моята цел е да стана шампион на България. В личен план искам да постигна максимума на възможностите си и да дам всичко от себе си. Пожелавам си здраве на мен и моите съотборници, без него не можем да постигнем нищо. Другото е преодолимо и със здрава работа се постига. Ще покажа на какво съм способен. Поставям цел пред отбора влизане в топ 4”, заяви Кръстанов.