Академик Бултекс 99 не успя да се класира за финала на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже след истинска драма на реванша в Пловдив. Отборът на Асен Николов имаше аванс от 12 точки от първия мач в Самоков, но загуби ответния мач със 70:83. Своя принос за загубата на пловдивчани дадоха и реферите, които показаха двоен аршин в доста ситуации и с някои странни отсъждания наклониха везните в полза на гостите.

Очаквано гостите започнаха освободено, защото нямаше какво да губят. Те поведоха с 6:0, но Академик Бултекс 99 се върна с добра игра на Митко Димитров. Постепенно обаче авансът на Рилски спортист растеше с много агресивна игра в защита  и на почивката самоковци имаха аванс от 14 точки. Домакините стреляха добре от тройката – 7 точни далечни стрелби срещу само 2 на съперника за първата част, но губеха в подкошието, където Рилецо спечели 21 срещу 11 борби.

В началото на третата четвърт разликата за Рилецо стигна 17 точки, но домакините заздравиха защитата и я стопиха на 10 точки с тройка на Бачев, а след това и на 6 с две поредни тройки на Юмипиг. В крайна сметка след третата четвърт авансът на Рилски спортист падна на 7 точки.

Отличната игра на Академик Бултекс 99 в защита продължи и в последната решителна четвърт. Митко Димитров и Маравич се отличиха със зрелищни чадъри, а тройка на Бачев сведе пасива до 4 точки 4 минути преди края. С две тройки на Джетър и Раванел обаче гостите отново дръпнаха с 9 точки. След това те успяха да се домогнат и до заветната разлика с 13 точки и да удържат последната атака на домакините.

Никола Маравич бе най-резултатен за Академик Бултекс 99 с 15 точки, Дурчев добави 14 точки, Юмипиг се отчете с 13.