107 души са били задържани след масовия бой между футболни агитки в Братислава, съобщиха от словашката полиция. Снощи в центъра на града фенове на "Левски", полския "Краковия" и холандския "Аякс" си спретнаха меле със столове и маси.

Полицията е задържала на място 80 души. Останалите са били изловени в малките улички в центъра на Братислава, а други са били хванати в покрайнините на града. Съобщава се, че в операцията са участвали повече от 100 представители на органите на реда.

Освобождават всички задържани фенове след боя в БратиславаВече са освободени 30 души, съобщава Външно министерство

По-рано от българското посолство в Словакия обявиха, че всички наши сънародници са пуснати от ареста и към тях няма повдигнати обвинения. Равносметката след сблъсъците е 17 ранени, сред тях няма български граждани.

От "Левски" излязоха с официална позиция след инцидентите в Братислава снощи, при които фенове на тима се биха с привърженици на полския "Краковия" и на холандския гранд "Аякс". Няма ранени наши сънародници, а всички задържани вече са освободени и ще могат да подкрепят тима при гостуването на "Ружомберок" в мача от първия кръг на Лига Европа довечера.

"Скъпи левскари,

ПФК "Левски" се обръща към своите най-верни и горещи привърженици, пристигнали в Словакия, за да подкрепят любимия отбор в днешния мач срещу "Ружомберок" от Лига Европа. Изразяваме своята благодарност, че ще можем да разчитаме на своя 12-и играч в двубоя тази вечер.

По информация, получена в клуба, част от пътуващите "сини" фенове са били нападнати снощи в Братислава от холандски хулигани от агитката на "Аякс" и поляци от агитката на "Краковия". Българските фенове не са провокирали по никакъв начин нито местните жители, нито гостите на града. За щастие няма сериозно ранени наши фенове и всички задържани вече са освободени, което е още едно доказателство, че нямат вина за инцидента. Клубът е в контакт с привържениците на "Левски" и е готов да им окаже съдействие при необходимост. Изказваме специални благодарности за добрата работа на МВнР и на посланик Чобанова.", гласи позицията на "Левски".

Бой на фенове на Левски с поляци и холандци окървави Братислава, поне 80 в ареста!Българите атакувани пред хотела им от ултраси на Краковия и Аякс, бутилки, факли, маси и столове използвани в мелето