Пловдивската шахматна надежда Виктория Радева зае второ място в крайното класиране на 33-ия международен турнир по шахмат, който се проведе в Тетевен. Ученичката от НТГ завърши с 7 т. и бе изпреварена само от IM Мартин Петров, който завърши със 7,5 т., а трети остана GM Петър Дренчев- 6,5 т. В турнира взеха участие 80 шахматисти от 5 държави - България, Гърция, Албания, Белгия и Германия. Вики бе поставена под номер 8 в стартовия списък, но успя да изпревари няколко международни майстора в крайното класиране.

Тя завърши с 6 победи, 2 ремита и допусна само 1 загуба - от победителя в състезанието. Турнирът се проведе при отлична организация от Георги Павлов и ШК „Ан пасан“. За успеха на шахматното събитие в китния град заслуга имат и съдиите Ружка Генова и Мирослав Митев, които се справиха отлично. Началото на турнира е през далечната 1979 г., а представянето на Виктория Радева е най-доброто класиране на шахматистка през последните поне десет години - за първи път жена се класира в челната тройка.

Турнирът бе открит от зам. кмета на Община Тетевен г-н Свилен Русинов , който не пропусна възможността да се снима с Виктория Радева и да я поздрави лично, а наградите бяха връчени от кмета на града- г-жа Мадлена Бояджиева. Имаше и доста любопитни моменти. Най-запомнящият се бе във 2-ия кръг, когато един срещу друг застанаха 80 годишния ветеран Стойчо Дойков и 8 годишния Ангел Христов.