Талантливи деца направиха благотворителна изложба, за да помогнат на детето-чудо на българската лека атлетика Лиляна Георгиева. Това стана чрез съвместния проект на Регионална Народна библиотека "Иван Вазов" и Община Пловдив - "Цветни надежди". В неговите рамки (март-юни), със съдействието на Детския отдел, ученици от пети и шести клас на СУ "Патриарх Евтимий" с преподавател по изобразително изкуство Елица Гигова, изработиха стенни часовници и различни сувенири, с които направиха изложба в библиотеката.

Децата поеха инициативата да продават изработеното от тях и така успяха да съберат повече от 240 лева, които предоставиха на Лили Дом за деца лишени от родителски грижи "Княгиня Мария Луиза". Тези средства ще й помогнат за закупуването на спортна екипировка.

16-годишната Лиляна е абсолютен хегемон в бяганията на средни разстояния не само в своята възраст, но и при по-големите. Ученичка е в Спортното училище "Васил Левски" в Пловдив и се състезава за пловдивския клуб Тракия с председател Лиляна Томова и личен треньор Радмила Станкович. Името й вече намери и място в Световната ранглиста – в началото на февруари талантливата бегачка записа най-добър резултат на планетата за сезона в зала на 3000 метра при девойките младша възраст. Това стана на държавното в Добрич.

Във визитката си Лиляна Георгиева има 20 първи места от държавни състезания, 6 балкански и 13 национални рекорда. Преди броени дни тя отново бе номер 1 и на шампионата до 20 години в София, спечелвайки безапелационно титлите на 1500 и 3000 метра. В момента се готви за Световното първенство за нейната възрастова група, което ще се състои в Кения от 12 до 16 юли тази година.