Ботев постигна разгромна победа с 4:1 над Септември в дербито от 7-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на един от терените на базата в село Герман, където столичани играят своите домакинства. Преди мача двата тима на първите две места във временното класиране, като имаха пълен точков актив. С днешния успех момчетата на Петър Пенчев се изкачиха еднолично на първата позиция.

Преди почивката двата отбора създадоха няколко интересни ситуации, но до го не се стигна. Второто полувреме бе далеч по-интересно и предложи много емоции за зрителите. Още в първата минута след почивката домакините откриха резултата с красив удар на Мартин Тодоров от границата на наказателното поле.

В 52-ата минута Георги Трифонов се откъсваше срещу вратаря на домакините, но бе фаулиран от защитник на Септември, който напълно заслужено получи втори жълт и респективно червен картон. От последвалия фаул Иво Казаков центрира, стражът на домакините изпусна топката и Венцислав Богданов отблизо изравни.

Серията от голове продължи в 58-ата минута, а "канарчетата" стигнаха до пълен обрат. "Жълто-черните" изпълниха късо корнер, като Иво Казаков подаде към Слави Шопов, който залъга защитник и с удар в далечния ъгъл изведе ботевистите напред - 2:1.

В 72-ата минута Слави Шопов отново  демонстрира класата си и реализира второто си попадение в срещата. Талантливият плеймейкър получи по десния фланг, преодоля играч на Септември и с удар от 20 метра в близкия ъгъл матира вратаря за 3:1. В 75-ата минута Атанас Стоименов проби великолепно по десния фланг и извади към Иво Казаков, който на шпагат се разписа за 4:1. 

В добавеното време на срещата съдията спести очевиден втори червен картон за домакините, след като Иво Казаков се откъсна сам срещу вратаря и бе задържан за фланелката от защитник на столичани, но главният съдия даде само жълт картон на провинилия се футболист.