България спечели 4-то злато и общо 9-и медал от младежката олимпиада в Буенос Айрес. Смесената ни двойка в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров грабна втора титла от форума. Българският тандем влезе с трети резултат във финала, но там бе недостижим с общ резултат 27.850 т. Среброто е за Израел с 27.590, а бронзът за Украйна с 27.450 т. Костадинова и Димитров вече спечелиха едно злато преди седмица като част от обединен мултинационален гимнастически отбор преди седмица.

До момента нашите имат 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови отличия. Титли в отборните състезанията спечелиха пловдивският стрелец Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които имат два златни медала. Адриан Андреев спечели сребро на двойки в тениса, вицешампион е и щангистът Христо Христов, а третото ни сребро дойде днес от Валентин Андреев. Бронзовите ни отличия са две - на Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).

Тази вечер чакаме и 10-ото отличие. Пловдивчанката Александра Начева излиза за втория ден от надпреварата в тройния скок в 22.15 часа българско време. След първия Алекс поведе с резултат от 13.76 метра. Толкова има и основната и конкурентка за златото – испанката Мария Висенте, но пловдивчанката е с по-добър втори опит – 13.32 срещу 13.13. За крайното класиране се взимат двата най-добри опита от двата дни на състезанието.