Халфът на Локомотив Пиер Зебли е напуснал Локомотив преди два дни Халфът е продаден в отбора от Азербайджан и се очаква съвсем скоро трансферът да бъде обявен официално. 

Така той отпада от групата за днешния мач срещу Ботев Враца от 21:15ч. 

Още двама от основните футболисти на Локомотив (Пловдив) почти сигурно ще бъдат продадени до края на трансферния прозорец, пише “Тема Спорт”. Става въпрос за Бабакар Дион и Матеус Силва. За първия има сериозен интерес от клубове в Азербайджан и Швейцария, а за бразилеца е постъпила добра оферта от хърватския Риека. Там в момента старши треньор е бившият халф на ЦСКА Сергей Якирович.

Дион и Матеус пристигнаха на “Лаута” през миналото лято и много бързо се превърнаха в основни играчи. Дион дори успя да спечели любовта на феновете, след като отбеляза победното попадение в едно от дербитата с Ботев (Пловдив).

Сериозен интерес към Матеус имаше от ЦСКА 1948 още през зимата. Тогава шефовете на “черно-белите” отхвърлиха офертата, а същото сториха и след края на кампанията. По всичко личи обаче, че сега са склонни да приемат предложението на Риека.