Ветераните на Локомотив Пловдив се класираха на първо място в силния международния турнир, който се проведе за шеста поредна година в турския град Люлебургас. В надпреварата се включиха 8 отбора, разделени в 2 групи. Групата на Локомотив Пловдив за турнира бе от 25 души, водени от президента на ФК Локомотив – ветерани Атанас Печев.

В предварителната група „черно-белите“ надиграха отбор от Румъния с 5:0, втория отбор на домакините от Люлебургас с 3:1 и тим от Босна с 1:0. На финала Локомотив се изправи срещу първия отбор на домакините. През първата част Люлебургас поведоха, но локомотивци запазиха присъствие на духа и успяха само в рамките на няколко минути да обърнат резултата в своя полза.

В 42-та минута Любо Бойков, след асистенция от Явор Въндев, се разписа с глава за 1:1, а три минути по-късно Въндев отбеляза победното попадение. Така финалната среща завърши при 2:1 в полза на Локомотив, а Явор Въндев се превърна в герой на мача. Освен това той спечели и индивидуален приз за голмайстор на турнира с 5 попадения. Своята гордост от отличното представяне на своите възпитаници не скри треньорът им – легендата на Локомотив Ганчо Пеев.