Старши треньорът на Локомотив Александър Тунчев и капитанът на тима Димитър Илиев говориха след победата над Беласица за Купата. 

Димитър Илиев

"Ако бяхме вкарали първи гол щеше да е друго, беше трудно, показахме характер, трябва да подобряваме нещата в играта, когато отборът срещу нас се затваря имаме трудности, важното беше, че спечелихме в редовното време, чакаме следващия съперник. Имахме достатъчно ситуации, дойде и напрежението, след като ни вкараха, трябваше да докажем, че ние сме сред лидерите в елита, а те са тим от Трета лига, независимо от това, че те са доста качествен отбор за тази лига. Измъкнахме се сухи от този мач, срещу Загорец още по-слабо играхме, важното е, че успяхме да минем през иглени уши, важното е да продължиш напред, а не как си го направил", заяви капитанът на Локомотив.

"Тунчев е от доста дълго време в отбора, нямаме проблеми, липсва ни постоянството, иначе сме много качествен отбор. Като отбор имаме реален шанс да се преборим за тройката и да намерим баланса в мачовете за първенство и купа. Ще работим и се надявам това да се подобри. Равностойни отбори, срещу тях се получават интересни мачове, очаквам подобен мач, трябва да играем по-спокойно и с повече самочувствие, на терена не отстъпваме по нищо на ЦСКА, надявам се да оправдаем високите очаквания както беше и срещу Лудогорец", каза още Димитър Илиев.

Александър Тунчев

 

"Не подходихме по най-добрия начин. Играхме бавно. Не търсихме по-бързо движение на топката. Знаехме, че ще се групират добре. Ние играем вкъщи. Ние сме отбор, който е печелил два пъти купата. Не трябва кой знае колко внимание да им обръщаме, а по-скоро как ние ще играем. След мача с Етър им казах, че срещу отбори, които се затварят е по-трудно. Явно не си взеха бележка. Повече увереност трябва в централните защитници при положение, че противникът се е затворил. Те са важни за изнасянето на топката", продължи Тунчев.

"Предишната година имахме по-малко почивка, играхме срещу по-трудни съперници. Един ден почивка е от значение. Ще се възползваме от това нещо. Няма да бъде лесно. Има солидни контузии. Ще бъде доста трудно. Докато имаме шанс да преследваме и едното, и другото, няма да се откажем. Работихме доста време с него. Познаваме се много добре. Който подходи по-сериозно, той ще спечели. Мачовете бяха доста равностойни, класата реши мача. Саша е направил доста добър отбор. Със средствата, които разполага е намерил млади момчета. Пожелавам му да се завърне в професионалния футбол", каза още Тунчев.