Старши треньорът на Локомотив Александър Тунчев и капитанът на тима Димитър Илиев дадоха онлайн пресконференция преди мача със Словачко утре. 

"Труден съперник, който е изградил много добър отбор подобно на нас в последните два-три сезона. Надявам се да успеем в първия мач да постигнем победа. Излизаме с мисълта да елиминираме Словачко. Не мисля, че трябва да обръщаме внимание към даден футболист. Имаме няколко ръстови футболисти към тях ще му бъде вниманието. Нямахме много възможност да наблюдаваме контролните им срещи. Може да има някаква промяна в тях. Със сигурност ще се отрази напускането на основните ни футболисти. Няма незаменими, има млади и нови момчета, на които ще им трябва време, за да се адаптират. Липсата на Карагарен ще ни се отрази. Той ни е един от острите футболисти в атака, но съм убеден, че човекът, който ще го замести утре ще се представи на високо ниво. Треньорът на вратарите Стоян Колев ще реши кой ще започне под рамката утре", заяви старши треньорът на Локомотив Александър Тунчев.

"Гледахме ги на видео. Запознати сме със силните им и слабите им страни. Надявам се да се възползваме от техните слабости. Амбициите са ни да ги елиминираме. Шансовете са изравнени и който допусне по-малко грешки ще е краен победител. Надявам се, че въпреки много напуснали, момчетата които взехме ще ги заменят, за да не се усети тяхната липса. С помощта на нашата публика и с мотивация на краен предел можем да влезем в реванша с преднина. Вече няма и правило за гол на чужд терен, може би това е лек минус. Надявам се да постигнем победа и да влезем в реванша с предимство. Вече трета поредна година играем в евротурнирите и изградихме манталитет на евробоец. Оптимист съм, че ще се представим добре пред нашите фенове. Словачко е много силен отбор с постоянна преса и физически изглеждат добре подготвени. Много е важно как ще влезем в мача и до колко ще им позволим да бъдат агресивни. Чисто футболно не им отстъпваме по нищо", заяви капитанът на Локомотив Димитър Илиев.