Старши треньорът на Локомотив Александър Тунчев даде пресконференция преди 113-то издание на Пловдивското дерби за първенство. Двубоят е утре, от 16:15ч. на "Лаута".

"Предстои ни голям мач за Пловдив и България. Надявам се да покажем добър футбол и да победим. Искам да играем както срещу Левски през второто полувреме. Има напрежение преди мача, това е нормално преди всяко дерби е така. Победите ни дадоха самочувствие. Важна е мотивацията и да не прегорят играчите ни. Ботев отпадна за Купата, но това няма нищо общо с мача утре. В тези битки е важна мотивацията и нагласата. Не ме изненадва, че Ботев са лидери в класирането. Направиха добри мачове, записаха доста победи. Ние си гледаме нашия отбор, по-скоро сме изненадани от нашето представяне в първенството. Всички играчи са здрави за утрешния мач. Имам едно-две колебания за стартовия състав. Дербито през миналия сезон е минало. Ботев има нов треньор и много различни футболисти от последното дерби. При нас също има промяна в някои от играчите. Не мисля, че дербито, в което победихме с 6:0 ще окаже влияние. Не трябва да се връщаме назад. Разучихме добре Ботев, но силните и слабите им страни ще ги запазим за нас", заяви Тунчев дербито. 

Локомотив ще проведе последната си тренировка преди мача днес в часа на дербито - 16:15ч. Заниманието ще е закрито за фенове и медии.