Локомотив допусна първа загуба от началото на сезона, след като загуби с 0:2 домакинството си на ЦСКА. Майкъл Естрада откри в 20-та минута, а в 39-та минута Дюкенс Назон удвои, а отново той изпусна дузпа в края на полувремето. Мачът беше исторически, защото на него беше открита официално южната трибуна на стадион "Локомотив". Двубоят се игра пред страхотна атмосфера като за дерби.

Преди двубоя деца от школата на Локомотив образуваха 11-те на двата отбора с "черно-бели" балони в ръце, които пуснаха като част от церемонията по откриването на новата южна трибуна.

В 14-та минута Майкъл Естрада беше изведен сам срещу Хоркаш, но би право в него. В ситуацията обаче беше свирена и засада.

Последва удар на Линдест, който беше уловен без проблем.

В 16-та минута Евандро сгреши фатално и подари топката на Майкъл Естрада, който обаче направи уникален пропуск, след като си гласеше топката за изстрел, но тя профуча покрай вратата.

В 20-та минута Линдест изведе чудесно Майкъл Естрада, който от втория опит не сгреши и откри резултата - 0:1.

В 23-та минута Тобиас Хайнц изведе Естрада, който се опита да прехвърли Хоркаш, а топката срещна напречната греда.

Локо отговори с хубав пробив на Дион, който пусна към Георги Минчев, но той би над вратата.

В 31-та минута след центриране от фаул Хайнц изведе Назон, който отправи удар право в Хоркаш, който изби.

В 39-та минута Майкъл Естрада се пребори за топката с Ефе Али и подаде към Назон, който отблизо не сгреши за 0:2. 

В 45-та минута ЦСКА получи дузпа, след като Ангел Лясков фаулира в пеналта Назон и съдията Станимир Тренчев отсъди дузпа. Потърпевшият Назон застана зад топката, но Хоркаш със страхотно спасяване с крак успя да спаси и запази резултата 0:2.

В 48-та минута Евандро отправи удар, но Бусато улови.

Малко по-късно Назон излезе сам срещу Хоркаш, но вратарят на Локомотив спаси.

В 61-та минута Назон се измъкна и подаде към Естрада, който вкара, но голът беше отменен заради засада.

В 70-та минута Махмутович игра с глава след корнер, но топката премина покрай вратата.

В 78-та минута Назон отправи удар, но Хоркаш спаси.

В 81-та минута Алфа Конте стреля, но над вратата.

В 86-та минута опасно центриране на Конте изненада Бусато, който не се намеси добре, а след това се наложи и да боксира топката.

Така серията от 11 поредни мача без загуба за Локомотив беше прекъсната от ЦСКА. Серията беше рекордна, защото беше най-дългата победна в историята на клуба за всички времена, а тя включваше и 9 поредни победи.

Въпреки загубата Локо остана лидер с 29 точки, а ЦСКА е на третата позиция с 24 точки. 

В събота Локо гостува на Черно море. 

Локомотив: Динко Хоркаш, Оливие Камдем, Ефе Али, Мартин Паскалев, Ангел Лясков, Бабакар Дион (Петър Андреев 60 мин.), Евандро (Ивайло Иванов 74 мин.), Христо Иванов (Лео Сена 60 мин.), Джовани (Димитър Илиев 74 мин.), Алфа Конте (Кристиян Пешов 90+6 мин.), Георги Минчев

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Емануел Шакич, Християн Петров, Майкъл Естрада (Станислав Шопов 83 мин.), Амос Юга, Марселино Кареасо (Тибо Вион 60 мин.), Йонатан Линдсет, Тобиас Хайнц (Мено Кох 90+1 мин.), Дюкенс Назон, Eнес Махмутович