Трибуна "Бесика" започна да придобива все по-завършен вид. Трибуната е почти към края на ремонтните дейности, а след това трябва да мине комисия от РДНС, която да я оцени и след това тя може да бъде официално открита. 

Напълно е готова козирката на съоръжението, фасадата също е почти завършена. Следва премахване на скелетата на козирката. Вече започна и поставянето на седалките на трибуната. 

Под трибуната ще има музей, ресторант и фенмагазин. 

В същото време усилено кипи работа и по южната трибуна на стадион, която върви с 6 месеца напред. Очаква се трибуната да бъде завършена през следващата година. 

"Работата по строителствата на стадиона не е спирала и кипи усилено. С трибуна "Бесика" сме почти готови, а работата по южната трибуна вече е на 60%, а до края на годината ще е на 90%.  Тя трябва да бъде готова през следващата година. Решението за пускането на трибуна "Бесика" е на РДНСК, комисия ще мине и ще каже дали има забележки, ако има такива ние ще ги оправим. След това вече самата трибуна може да бъде използвана от феновете на Локомотив. Относно "Спорклуб" искаме да стартираме строителството веднага, след като пуснем "Бесика", но там има един проблем, който трябва да се реши, а именно къде ще бъдат настанени гостуващите фенове. Ако имаме консенсус между клуба и полицията може да се направи сектор на централната трибуна за гостуващите фенове. Тогава веднага стартираме "Спортклуб", ако това обаче не стане ще трябва да бъде издигната и южната трибуна, преди да започнем "Спортклуб. Много е важна и вертикалната планировката, защото с нея целият стадион и комплекса около него ще придобие съвсем друг и хубав вид, ще се отворят и още паркоместа", заяви пред TrafficNews Живко Желев - управителят на фирма "Рудин", която строи стадиона. 

Трибуна "Бесика"

Южната трибуна