Наставникът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш обяви след тежкото поражение с 1:3 от Крумовград, че е реалист и целите на "смърфовете" се променят. Новата ще е да се обиграва отбор за следващия сезон.

“Причините са си в нас. Не трябва да търсим оправдание. Слаб мач. Поздравявам противника, бяха по-агресивни. Нещата в кухнята ни се отразяват. Хубаво е, че имаме точки. Трябва ни спокойствие.

Няма смисъл да говоря за футбол, когато отстъпваме в агресията, единоборствата. Проблемът при нас е когато един човек излезе, ни се отразява. Трябва да градиш.

Ние тотално ще променим нашите намерения, които бяха в началото. Разговарям със собственика всеки ден. Ще излезем през седмицата и ще обясним на привържениците, които не заслужават това. Ще правим нов отбор. Ще видим кои футболисти заслужават да останат и кои не.

Не се побирам в кожата си по принцип, защото знам потенциала на отбора, който беше. Но съм работник и знам, че отборът трябва да се издържа. Бяхме претендент, но как започнахме втория полусезон, ще трябва да обновяваме.

Аз съм реален. Знам моите и на екипа възможности. Това, което градихме, го градихме около един човек и това се вижда. Подкепмям собствениците. Водим разговори и за удължаване на моя договор, ще видим какво ще се случи. Трябва да бъдем по-директни, да не разиграваме толкова топката, защото вече няма как да го правим. Ако се стигне до такова решение, ще обиграваме футболисти”, каза Томаш.