Старши треньорът на Локомотив Александър Томаш говори след загубата на тима от шампиона Лудогорец. 

„Има доста неща, които ни разделиха. Искам да поздравя футболистите за характера и себераздаването. Вярвам, че това е пътят и начина Локомотив да се подобрява. Имаме нашите проблеми в игровия стил и начин на игра. Широчината ни бяга в състава. Процесът не е лесен. Искам да поздравя и нашия 12-и играч – публиката. Тя ни вдъхна увереност. С широчината, с която разполага Лудогорец, знаехме, че ще бъде много трудно, но съм доволен особено през второто полувреме. Разликата беше, че тяхната греда влезе, а нашата не“.

„Всеки един треньор избира начина. Това е начинът да имаш шанс. Индивидуалната класа във футболистите на Лудогорец реши някои от ситуациите в тяхна полза. Пресирахме, рискувахме. Не съм доволен от позиционирането ни във фаза атака. Убеден съм обаче, че това нещо ще се получи“.

„Липсва ни конкуренция на определени позиции. Всички футболисти, които разполагам в момента са чудесни, но няма конкуренция. Няма да издържат целия шампионат. Чакаме още два халф, за да бъдем конкурентно способни. За втори пореден мач за нищо получаваме картони“, заяви Томаш след двубоя.