Томаш: Не се бъркам в чужда работа, както не искам да се бъркат в моята

Старши треньорът на Локо след успеха над Ботев Враца

01.08.2023 00:01 1005 0
Томаш: Не се бъркам в чужда работа, както не искам да се бъркат в моята

Старши треньорът на Локомотив Александър Томаш говори след успеха над Ботев Враца. 

"Преди да говоря за мача – искам да кажа нещо важно. Казах го и на играчите, искам да го кажа пред всички. Има един човек, който е в болница и дългогодишен служител на клуба. Всички футболисти са с теб и вярвам, че ще се справиш с всички трудности. Обичаме те! Това е спорт, ние всички го обичаме, но все пак животът над всичко. Изиграхме добро първо полувреме. Не съм доволен как влязохме и как завършихме. Не съм доволен, че втори мач поред почваме второто полувреме. Тези футболисти заслужават тази победа, постараха се. Могат много повече, но искам такива победи. Трябва време да започнем да контролираме всичко. Хваля футболистите и публиката, която е винаги зад нас", заяви Томаш. 

„Всичко е процес на работа, който се търси в тренировките. Имаме ситуации, които започнахме да вкарваме. Беше важно да не допуснем гол, но показахме слабости, които трябва да отстраняваме“.

„Последните мачове Левски показва креативно лице и играе футбол, който радва зрителите. Ще стане открит мач, нека, който е по-добър да победи“, каза Томаш за идния мач на отбора му.

„Не деля футболистите по никакъв начин. Всички работят и са отдадени. Искам да ги поздравя пак и да знаят, че тепърва започва шампионатът. Иска ми се много да има постоянство, това е много важно. То се изгражда със самоуважение. Да уважаваш колегата, отбора, публиката и да бъдеш професионалист“.

„Не знам дали Зебли е подписал. Пиер минава медицински изследвания. Сигурно ще се разделим с него. Оферта за Матеус има. Ръководството я отказа, не знам колко могат да отказват, тъй като аз не съм силен във финансирането, но за да има футбол, трябват пари. Знам, че ще се продадат футболисти, но ме е яд. Не се бъркам там, където не ми е работа. Не позволявам да се бъркат и в моята работа. Работих малко с Павел Колев, познавах го от екрана, но мисля, че е пълен професионалист и за мен е удоволствие да работя с него. Не съм аз човекът, който може да каже какво е бъдещето му. Той е отдаден много на футбола, рядко казвам такива неща, но това видях от малкото време, в което работихме заедно“, завърши Томаш.

 

Изпрати новина