Старши треньорът на Локомотив Александър Томаш и капитанът на тима Димитър Илиев дадоха пресконференция преди дербито с Ботев. Двубоят е утре започва в 18:30ч. на стадион "Локомотив". 

"Относно подготовката винаги може и по-добре. Аз обаче не харесвам тази дума, защото реално време за подготовка нямахме. Отборът е подготвен за дербито. В България трудно можем да се изненадаме. Колегата Генчев е много сериозен и познавам стила му на работа. За мен е важно как ще се представи моя отбор и винаги съм позитивно настроен. Моето желание е тези футболисти да останат за по-дълго в Локомотив. Притесняват ме горещините. Имахме играч, който получи кръвоизлив в носа по време на тренировка. Всеки един треньор не се отказва от добър футболист. Само с много работа имаме потенциал за развитие и ако играчите останат повече време в отбора. Първият мач е много важен и няма значение срещу кой ще играеш. Отборът е подготвен и ще дадем максимума от себе си, за да зарадваме нашите привърженици", каза Александър Томаш. 

"Наясно са новите играчи със заряда за дербито. Ако не са наясно утре ще разберат. Колорита няма да е пълен без гостуващи фенове. Винаги е важно когато направиш серия в дербито. Надявам се това да повлия. Ботев нямат победа на нашия стадион доста време и последните 20 години имат много малко успехи тук и се надявам това да продължи утре. Естествено, че е плюс, че ще има само наши фенове, но и ние ще сме в такава ситуация на следващото дерби. За мен това решение беше грешно, но никой не ме пита. Който е по-спокоен той ще спечели дербито. Недопустимо е да почиваш една седмица. За мен това е решение против футболистите. Последните няколко години имаше подобни ситуации. Хубавото е, че нямахме време да излезем от кондиция. В такова време е трудно футболист да издържи 90 минути. Утрешният мач не играе подготовката и формата, а волевите качества на футболистите.", заяви Димитър Илиев.