Старши треньорът на Локомотив Александър Томаш говори след победата над Черно море. 

"Това, което се опитваме в тренировките се получава и в мачовете. Благодаря и на феновете, защото показваме, че когато сме едно цяло нещата се получават. Гордея се, че победихме един от най-стойностните отбори в България. Доволен съм, че момчетата се раздадоха. Имаме пропуски в защита, но е най-важното, че реализирахме положенията си. Все още не е ясно какво е състоянието на Евандро. Работим мач за мач. Знам колко можем, но много бързо нещата се обръщат много бързо. Трябва да работим бавно и търпеливо и да се опитваме да решаваме проблемите, които имаме", заяви Томаш.

Героят за Локомотив в двубоя срещу Черно море Бабакар Дион стана играч на мача. Дион вкара гол и даде асистенция в двубоя, който завърши 3:0 за пловдивчани.

„Доволен съм от моето представяне и трите точки. През второто полувреме направихме добра продукция на терена. През първото полувреме повече избързвахме. Мисля, че моят гол ни вдъхна доза увереност. Второто попадение беше импулсът, от който се нуждаехме. Не искам да си поставям цели. Най-важното е да помагам с голове и асистенции да помагам на моя отбор”, каза Дион.