Изпълнителният директор на Локомотив Павел Колев и старши треньорът Александър Томаш говориха за началото на подготовката. 

"Ще използваме тези три седмици но най-добрия начин да се подготвим, за да бъдем напълно готови за шампионата. Пуснал съм списък към ръководството за нови играчи. Докато няма нищо подписано обаче няма как да обявим нов играч. Ще се опитаме по най-добрия начин да се разделим с определени футболисти и да привлечем нови. Имахме разговор с Витанов и аз исках той да остане. Той е важен вътре в съблекалнята, но му казах, че няма да го използвам във всички мачове. Локомотив обаче е вечен и няма незаменими хора. Целта ни е да привличаме повече български футболисти, но е много трудно. Тези, които искаме не можем да си ги позволим финансово. Трябва да изградя хем отбор, който да има бъдеще, но се търсят и резултати. Наясно съм, че всичко, което се случва на терена зависи от треньора. След нова година не направихме чак толкова добри игри. Аз съм дошъл тук да работя със сърце и душа. Наясно съм, че всеки един ден може да ми е последен. Аз работя обаче така, че все едно ще остана 100 години в Локомотив. Имахме много искрен и честен разговор с Павел Колев. Ние постоянно качваме млади момчета в първия отбор. Младите момчетата обаче трябва да си заслужат това. Те трябва да се трудят, а не само да гледат Инстаграм, коли, жени, къщи. Петър Андреев взе решение да не присъства на бала си", каза Александър Томаш

"Каквото зависи от нас като екип ще бъде осигурено на отбора. Пожелавам успех на играчите. Целта ни е да се представим по-добре от миналия сезон, което няма да е лесна задача. Гледаме в една посока със старши треньора Томаш. Искаме да изведем Локомотив на едно качествено ниво. Няма много време до началото на новия сезон. Усилената работа започва от днес. През миналата седмица четох документи и разговарях с много хора. Няма нещо страшно в клуба. Ние ще се опитаме да сложим по-ясно изразена финансова рамка на бюджета и ще се опитаме да генерираме по-голям приход на месечна база, което е наистина много трудно. Няма нещо драматично в задълженията. Нещата са под контрол и няма някакви тежки задължения. Що се отнася до заплатите има съвсем малко неща да изчистим. Целта ще бъде да се плаща навреме на футболистите. Алфа Конте е много интересен случай. Той е в чужбина и в момента. Още няма работна виза. Не бях виждал такъв случай досега. До колкото видях е преценено, че има качества да бъде привлечен в Локомотив. Има редица изисква към играчи извън Европейския съюз. Футболистът не е дал всичките документи за работна виза. След това, когато всичко е готово е възникнал проблем с изрядността на клуба към НАП и това е забавило нещата. Сега няма проблем, но изтече неговият паспорт. Надявам се до края на седмицата да бъде в България и с разрешен проблем. Това не е приятно за никой. Продължаваме да търсим подходящия човек за спортен директор. Имаме достатъчно набелязани футболисти. Надявам се за следващия трансферен прозорец да сме по-подредени. Реални оферти в клуба на този етап не са постъпвали. Има само устни запитвания", заяви Павел Колев.