Страсбург води на Локо с 1:0 в първия мач от третия предварителен кръг на Лига Европа на Лаута. Още в 10-тата минута черно-белите останаха с 10 души, след като Томашевич спря откъсналия се сам срещу вратаря Да Коста и бе изгонен. След изпълнението от пряк свободен удар непокритият Митрович засече с глава центрирането в мрежата и откри за французите. Домакините не се примириха и тръгнаха напред, макар и с човек по-малко. Митко Илиев стреля с глава над гредата след центриране от пряк свободен удар на Умарбаев. В 20-тата минута Арлица стреля силно от 25 метра, но вратарят на Страсбург изби в корнер. След изпълнението му Витанов засече с глава, последва меле пред вратата на гостите, но топката не влезе в мрежата. Домакините основателно претендираха и за дузпа, след като защитникът на Страсбург Мартен игра с ръка в пеналта след пряк свободен удар на Умарбаев отляво. Реферът обаче остана безмълвен. 3 минути преди края Локо вкара гол, който бе отменен. Ален Ожболт засече отблизо центриране отдясно, но реферите отсъдиха засада. На повторенията се видя, че такава има.

След почивката Локо пропусна поредна възможност. При една контра Митко Илиев напредна през центъра и стреля от двайсетина метра, но топката профуча на сантиметри от сглобката. Постепенно обаче смърфовете започаха да отпадат физически, а атаките на френския тим ставаха все по-опасни. В 60-ата минута Страсбург пропусна да удвои резултата. Да Коста бе изведен зад отбраната на черно-белите, но вратарят Луков се намеси отлично и спаси удара му. 2 минути по-късно отново Да Коста стреля опасно с глава след цетриране отдясно, но Луков отново бе на мястото си. В 65-ата минута Езе едва не си вкара автогол, след като пресече остро центриране отдясно на опасна близост от вратата си. Силен шут на Белеград пък мина над гредата. 

Около 7000 черно-бели фенове отново напълниха стадиона, създават магическа атмосфера и са 12-ят играч на пловдивския тим във второто домакинско изпитание на Локо в Европа. Има и двайсетина фенове на гостите. В първия двубой смърфовете отстраниха словашкия Спартак Търнава след 2:0 на Лаута и загуба с 1:3 в Търнава. Страсбург пък се справи с израелския Макаби Хайфа.

На официалната трибуна са президентът на Локо Христо Крушарски, бившият президент на Ботев Димитър Христолов, легендите на черно-белите Христо Бонев, Георги Василев и Едуард Ераносян, както и легендите на пловдивския футбол Ясен Петров и Костадин Видолов, които за последно бяха треньори в китайското първенство.

ЛОКОМОТИВ: Луков, Петрович, Езе, Томашевич, Карагарен, Умарбаев, Витанов, Д. Илиев, Цветанов, Ожболт, Аралица

СТРАСБУРГ: Селс, Симакан, Ндур, Коне, Мартен, Митрович, Белегард, Сисоко, Фофана, Джику, Да Коща

Стадион: “Локомотив”, Пловдив

Съдия: Жоао Педро (Португалия)

Начало: 20:30 часа