Локомотив записа изключително важна и ценна победа при гостуването си на ЦСКА в София с 2:1. Мичи Нтело вкара в 60-та минута, Асприля изравни в 73-та минута, а в добавеното време Кристиян Пешов донесе успеха на "смърфовете", които с тази победа се завърна в борбата за класиране в евротурнирите.

Още в 5-та минута Локо успя да вкара, след като Ангел Лясков центрира в наказателното поле, а Бабакар Дион свали към Мартин Петков, който с хубав удар от пеналта не остави шансове на Бусато. Голът първоначално беше зачетен, но след преглед с ВАР се видя, че Мичи Нтело влияе на играта и попадението беше отменено. 

В 12-та минута Вион центрира, а Каранга засече с глава, но ударът му беше много неточен.

В 19-та минута Локо можеше да вкара доста комичен гол от неочакван футболист. Бранителят Оливие Камдем тръгна на хубав пробив, стигна до наказателното поле, а след няколко рикошета топката се удари в главата му и щеше да изненада Бусато, но вратарят изби в корнер.

В 26-та минута Тибо Вион отправи удар от дистанция, а Томов не се намеси добре, но все пак изби, а след това играчите на Локо се справиха със ситуацията. 

Последва и удар на Фаетон покрай вратата.

В 35-та минута Локо можеше да вкара, след като Мартин Петков стреля след разбъркване в пеналта, но нацели напречната греда.

Съвсем малко по-късно отново Петков имаше превъзходна възможност да отбележи, но ударът му премина покрай вратата. 

Малко след това бесни от играта на ЦСКА феновете започнаха да викат оставка по адрес на треньора Нестор Ел Маестро.

В 60-та минута Димитър Илиев пусна към Бабакар Дион, който залъга играчи на ЦСКА и подаде към Мичи Нтело, който нямаше проблем да отбележи за 0:1.

Само две минути по-късно и Дион имаше шанс да вкара, но този път Бусато спаси.

В 65-та минута Локо като по чудо не вкара втори гол. Димитър Илиев получи топката в наказателното поле и преодоля Бусато, но двама играчи на ЦСКА веднага застнаха на голлинията и той реши да подава към Дион, но пасът беше изчистен от Вион.

ЦСКА успя да изравни в 73-та минута, когато Тобиас Хайнц центрира в пеналта към Данило Асприля, а той засече с глава и изравни резултата - 1:1.

Само три по-късно домакините можеха да направят пълен обрат, но Томов спаси удар на Каранга.

В 80-та минута влезлият в началото на втората част Мартин Стойчев се контузи и беше заменен принудително от Сайне Санянг.

В 83-та минута Ивайло Иванов стреля опасно, но Бусато изби. 

Малко по-късно Димитър Илиев центрира в пеналта, а Кристиян Пешов игра с глава, но Бусато изби в корнер. 

В 88-та минута Фаетон стреля, но Томов изби. 

В третата минута от добавеното време Локо стигна до победата, Мичи Нтело напредна и видя включващия се Кристиян Пешов, който разстреля Бусато за 1:2. 

В последните секунди Асприля подаде към Фаетон, който на много изгодна позиция вместо да прати топката в мрежата на Томов я изпрати в аут. 

След края на мача феновете на ЦСКА освиркаха отбора и отново поискаха оставката на Ел Маестро.

С победата Локо събра 50 точки на 5-та позиция и вече е на само 5 от третото място, а ЦСКА е втори с 57 точки.

Следващият кръг на 8 април Локо приема Черно море.

ЦСКА: Густаво Бусато, Емануел Шакич (Мартин Стойчев 46 мин. (Сайне Санянг 80 мин.), Енес Махмутович (Браян Кордоба 46 мин.), Християн Петров, Тибо Вион, Станислав Шопов (Тобиас Хайнц 46 мин.), Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет, Олаус Скаршем (Данило Асприля 67 мин.), Фернандо Каранга, Матиас Фаетон

Локомотив: Кристиан Томов, Ефе Али, Хорхе Сегура, Тодор Павлов, Оливие Камдем (Кристиян Пешов 67 мин.), Христо Иванов (Ивайло Иванов 67 мин.), Евандро, Ангел Лясков, Мартин Петков (Димитър Илиев 56 мин.), Бабакар Дион (Мартин Райнов 80 мин.), Мичи Нтело 

Снимка: Спортал